Trump上任第一天的白宮工作清單

121 回覆
56 Like 2 Dislike
取消校園槍管都痴線

兩睇啦,因為禁槍區域只係對奉公守法嘅市民有效。好多時當槍擊案發生師生都係一面倒被屠殺,因為根本無人有足夠武力制止,如果校園保安或者老師有槍,對凶徒阻嚇力更大。

玩軍備競賽姐
兇徒將會帶更強大火力武器黎校園進行屠殺
而同學之間亦可能會互射

現實唔同打機
你強大火力都唔夠百幾支手槍黎講 比你拎埋RPG都唔得喇
同學之間的確係增加左風險既
不過所有野點都有好 就有壞

你本身無牌都唔可以隨便帶出街啦,而且好多時都有哂計劃,去到學校就開片,仲有唔少係街外人做嘅。根本壞人係法律不能限制嘅,要殺就殺,搞個禁槍區根本於是無補。

玩軍備競賽姐
而同學之間亦可能會互射

現實唔同打機

你本身無牌都唔可以隨便帶出街啦,而且好多時都有哂計劃,去到學校就開片,仲有唔少係街外人做嘅。根本壞人係法律不能限制嘅,要殺就殺,搞個禁槍區根本於是無補。

認同 有老師保安可以持槍阻嚇性大左 當然唔好處係有槍牌嘅學生都帶得帶一定危險性

已經急不及待想玩玩了

認同 有老師保安可以持槍阻嚇性大左 當然唔好處係有槍牌嘅學生都帶得帶一定危險性

除咗大學生,有幾多學生可以有槍牌?

On9 比老師拎槍 有冇諗過自己以前點樣恰鳩啲傻西老師,點樣針對啲仆街老師咩 老師都係人,你咪試下比個壓力爆煲既老師一把槍,睇下會發生咩事
▼安全和國防

立即暫停敘利亞難民計畫

● 召集將領,通知他們30天內交出打敗伊斯蘭國(IS)的新計畫

● 暫停來自「恐怖猖獗地區」的移民,因為審查太困難

● 落實新的「極端」移民審查技術

▼貿易

● 宣佈打算與加拿大和墨西哥重新協商或退出北美自由貿易協定(NAFTA)

● 正式退出12國參與的跨太平洋夥伴協定(TPP)

指示財政部長把中國大陸指定為匯率操縱國

暫停敘利亞難民計畫成效有限
美帝收難民不嬲都好嚴格,敘利亞去到美國個啲同走晒去歐洲個班,質素係天與地,去到美國個啲好多都係專業人士,例如科學家
而美國本土terrorists好多都係俾人邊緣化個班,school shooters又好muslims又好,同敘利亞講真冇咩關係
氣候政策係咪痴線
● 指示財政部長把中國大陸指定為匯率操縱國

咁有乜用
條友真係癡線架喎
氣候政策係咪痴線

我都想咁講
樣樣覺正路,唯獨是氣候政策
你繼續排放都係自己等仆街,但佢又唔信你又吹佢唔漲

咁有乜用

你明唔明成意思
講就天下無敵,做就....

咁有乜用

你明唔明成句意思
取消校園槍管都痴線

兩睇啦,因為禁槍區域只係對奉公守法嘅市民有效。好多時當槍擊案發生師生都係一面倒被屠殺,因為根本無人有足夠武力制止,如果校園保安或者老師有槍,對凶徒阻嚇力更大。

玩軍備競賽姐
而同學之間亦可能會互射

可能最好解決方法就係大家都有槍 起碼可以還擊

又要返工
真係痴線佬黎
真係痴撚線公司

玩軍備競賽姐
而同學之間亦可能會互射

現實唔同打機

照大家咁講各國應該合法俾大家帶槍上飛機
萬一有人劫機大家都可以保護自己
大家話係咪先
北美協議都郁
癡撚左線

咁有乜用

你明唔明成句意思

就係想知係操縱國會點

玩軍備競賽姐
而同學之間亦可能會互射

現實唔同打機

照大家咁講各國應該合法俾大家帶槍上飛機
萬一有人劫機大家都可以保護自己
大家話係咪先

on9 而家d學校係咪有security check確保到冇武器入到去?
做實事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞