垃圾太平道獸醫,我屌你老母

85 回覆
71 Like 1 Dislike
隔離post隻貓又係去呢間睇 話冇得救
太平道乜症都收
負面野就通晒天

利申:行內人士 非獸醫
屌講開先講
本身已經睇晒香港獸醫既CODE諗住去投訴
不過太傷心冇去投訴

我個BB女,首先有晚冇晒精神,抖氣又好似好大力咁,第二日去睇開間獸醫睇,話係傷風果D啦
食D抗生素呀之類
過多兩日都冇好轉再睇醫生,醫生見唔對路就照X光啦
話初步睇個橫隔膜似係穿左,有可能係天生OR後天整親,搞到壓住個肺
咁佢地就話醫唔到要轉介去專科

好啦轉介左去太平道
佢地好PRO咁照多次肺,又話要照超聲波,但因為BB情況差,要主人陪住照
咁講完一輪若果真係橫隔膜問題就要做手術啦,咁講完手術費我就去籌手術費啦

籌完之後返黎就話照左超聲波,個肺跌左落肚仔附近,咁梗係照做手術啦
好啦手術開始無耐就收到電話話肚呢就開左,但原來唔係之前既推斷
而係細菌感染到個肺全個都係膿
所以COLLAPSE左同超聲波都照唔到喎
即係話BB夾硬俾佢開左一刀
仲要係開完都冇鳩用既
但要收左我萬幾手術費(本身3-4萬添)
最後BB捱多兩日就返左彩虹橋

仲有呀,最尾俾我睇張單既BREAKDOWN係冇收到超聲波費用架,
擺明係冇照到,知道我隻BB捱唔住就巧立明目掠一筆

報警有無用

屌禁住搶
唔係話狗界養和黎咩?
有冇邊間好既介紹下
黑店,全部都係黑店
我嗰隻今晚入左去留院
呢間係咪真係唔好 我係非24小時轉介去呢間
我隻狗有抽筋 一直睇開香港仔個間
食開藥但都控制麻麻
所以試下寵物界養和
點知一食完啲藥即刻抽筋
啲藥又貴又無用
即刻去番香港仔睇 轉左藥比佢
依加控制得好好
好仆街
推,咁仆街
冇監管好難吹得佢脹
醫死又唔洗負責,仲收足你錢,有咩好驚
cityu食咗嗰間?

我係比濕糧佢食,btw我個隻係狗仔

巴打介唔介意講邊隻糧?
好想知關唔關事

我10年前隻貓唔肯食嘢帶佢睇,獸醫話腎衰竭無得醫㗎
問我啪唔啪左佢,重話會處理埋條屍
叫我出去俾錢就走得,咩都唔洗理
我無咁做帶番隻貓走,陪左佢一個星期就走左
自始好憎獸醫,佢地只會諗點樣喺你身上揾最多錢

同時覺得係自己乜都唔識害死佢
到最近養番貓就一路study營養學同飲食有關嘅病
希望佢地健康啲唔使揾獸醫

我係比濕糧佢食,btw我個隻係狗仔

巴打介唔介意講邊隻糧?
好想知關唔關事

我10年前隻貓唔肯食嘢帶佢睇,獸醫話腎衰竭無得醫㗎
問我啪唔啪左佢,重話會處理埋條屍
叫我出去俾錢就走得,咩都唔洗理
我無咁做帶番隻貓走,陪左佢一個星期就走左
自始好憎獸醫,佢地只會諗點樣喺你身上揾最多錢

同時覺得係自己乜都唔識害死佢
到最近養番貓就一路study營養學同飲食有關嘅病
希望佢地健康啲唔使揾獸醫

狗糧同貓糧唔同嫁應該
希望你隻小八哥冇事 快啲好返
幫推
垃圾診所
我隻狗腸胃唔好去睇左次 開d藥都冇鳩用
最後去第二間睇先好番
五六年前 我隻貓同樓主隻狗又係差唔多情況
又係去咗呢間度睇 嗰時醫生又係話唔可以放尿
一定要做手術 點知我地轉睇第個醫生 放咗尿之後隻貓就精神返哂 呢間啲獸醫真係完全無醫德 估唔到咁多年都仲係咁
貴到

都唔知係唔係打手嚟
寵物界養和喎
無錢唔好入去
早啲有呢個post就好
不過我嗰次去check隻貓仔佢冇叫我照呢樣嗰樣 可能嗰個獸醫係第1日返工
上個月我主人因為腎衰竭要吊鹽水,本來睇開香港貓醫院但咁啱新年假佢地唔開,所以𨍭咗去太平道。

唔講太平道啲醫生有冇料到,因為上面巴打都講咗。我想講係佢地嘅admin同樣垃圾。

每日有三節時間探住院寵物,嘩原來唔使登記基本到時間人人都入得病房,如果我係一個傻佬抱走貓貓或亂餵嘢食完全冇人知

我見貓貓個膠盆冇貓沙,問姑娘,然後佢答:哦,咁我轉頭幫你開包.... 好明顯,即係要收錢,我唔介意比,但係常識都知貓貓去完廁所要"wear"沙,佢地係咪應該一開始話比主人知貓沙要收費而唔係要主人發現先提供?

貓貓係香港貓醫院已照超聲波,record亦都send咗去,佢地第二日打嚟話佢地都要照超聲波所以要先幫貓貓禁食,我話唔照因為之前巳照過,同埋貓貓已經成個星期冇乜點食野我唔想佢再辛苦。佢地同意唔照。晏晝去探貓貓見禁食個牌仲掛起貓貓籠外,問姑娘佢話佢地跟電腦record所以我可以比嘢食隻貓,我承認果一刻我大意冇留意佢地佢比水貓貓飮,到夜晚再去見到都係冇水飲問姑娘先比個dou你自己去加水,講緊我隻貓係腎衰竭,冇水飲同殺咗佢有乜分別!!!

最後決定快啲出院,我寧願返屋企等貓貓舒服啲(雖然佢最後都去咗彩虹橋 )

Sorry,太長,實在不吐不快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞