垃圾太平道獸醫,我屌你老母

85 回覆
71 Like 1 Dislike
話說上星期我隻15歲8哥仔生尿石痾唔到尿,去左太平道留左一晚院,話幫狗狗放尿同檢查(埋單比左$15000),之後同我講插唔到尿喉放尿,話一定要做手術,冇其他方法,要4-5萬。我驚佢麻醉會死埋就轉睇第2個醫生,個醫生半個鐘搞掂放晒d尿同開藥比佢食,話佢e種石可以唔做手術,一個月左右會溶晒d尿石。

屌你老母太平道,你要賺錢都比dd良心,明明可以簡單醫好,又巧立名目要人做手術,真係差d累死我隻狗!
太平道真係好狗,乜都屈一餐,
上次我隻狗糖尿去睇,佢話可能會有乜乜乜菌,
又話要驗要隔離又要用新既食物兜新既聽筒,
要留過夜都算,仲要去探佢要我著防護衣物
好似傻仔做小丑,比隔離啲師奶恥笑
意外聽到個姑娘話我隻狗懷疑有鼠疫所以要隔離,
即刻衝出櫃台叫出院
最後埋單萬幾銀
收我錢既野全部拎番(啲食物兜聽筒暖水袋,驗血驗乜報告我都要番!
太平道真係好狗,乜都屈一餐,
上次我隻狗糖尿去睇,佢話可能會有乜乜乜菌,
又話要驗要隔離又要用新既食物兜新既聽筒,
要留過夜都算,仲要去探佢要我著防護衣物
好似傻仔做小丑,比隔離啲師奶恥笑
意外聽到個姑娘話我隻狗懷疑有鼠疫所以要隔離,
即刻衝出櫃台叫出院
最後埋單萬幾銀
收我錢既野全部拎番(啲食物兜聽筒暖水袋,驗血驗乜報告我都要番!

收得貴都冇問題,但係起碼比返相對既服務同醫療呀,完全係為左收錢而屈好多不必要既項目上去,d醫生又廢,求求其其禁
推俾多d人知
24小時個間?
24小時個間?

勝利道24小時。
多謝樓主 已blacklist
祝狗狗快d 好返
有時要逼自己學下貓狗啲病嘅知識
自己咩都唔識局住被屈錢

第2個醫生有無講咩結晶?係咪struvite crystals?
自己咩都唔識局住被屈錢

第2個醫生有無講咩結晶?係咪struvite crystals?

已經唔記得係咩結晶 食hills s/d 可以溶到
咁誇張?
之前隻狗仔腰椎盤突出都係佢地幫手搞掂
醫咗差唔多$7000
屌講開先講
本身已經睇晒香港獸醫既CODE諗住去投訴
不過太傷心冇去投訴

我個BB女,首先有晚冇晒精神,抖氣又好似好大力咁,第二日去睇開間獸醫睇,話係傷風果D啦
食D抗生素呀之類
過多兩日都冇好轉再睇醫生,醫生見唔對路就照X光啦
話初步睇個橫隔膜似係穿左,有可能係天生OR後天整親,搞到壓住個肺
咁佢地就話醫唔到要轉介去專科

好啦轉介左去太平道
佢地好PRO咁照多次肺,又話要照超聲波,但因為BB情況差,要主人陪住照
咁講完一輪若果真係橫隔膜問題就要做手術啦,咁講完手術費我就去籌手術費啦

籌完之後返黎就話照左超聲波,個肺跌左落肚仔附近,咁梗係照做手術啦
好啦手術開始無耐就收到電話話肚呢就開左,但原來唔係之前既推斷
而係細菌感染到個肺全個都係膿
所以COLLAPSE左同超聲波都照唔到喎
即係話BB夾硬俾佢開左一刀
仲要係開完都冇鳩用既
但要收左我萬幾手術費(本身3-4萬添)
最後BB捱多兩日就返左彩虹橋

仲有呀,最尾俾我睇張單既BREAKDOWN係冇收到超聲波費用架,
擺明係冇照到,知道我隻BB捱唔住就巧立明目掠一筆
我隻八哥就係果度走...
太平道掠水都唔係第一次聽
巴打可唔可以講轉左睇邊間?
我隻狗狗十二歲,睇左醫生都係話要開刀拎返粒石
自己咩都唔識局住被屈錢

咁就係struvite crystals 啦,可以溶的
獸醫蝦你唔識屈手術錢

貓尿ph值長期高鹼性先會生呢種結晶
食肉嘅貓正常係微酸,你餵開咩糧?
Hills處方糧加左dl methionine將佢酸化,平衡番ph值
但係建議你唔好靠曬處方糧

一來隻糧太垃圾
長期食貓尿太酸會生calcium oxalate crystals,呢隻會變結石,真係要做手術先幫到

Keep住帶貓貓check尿ph值

同埋生得呢啲貓貓之前應該身體長期脱水
溶晒啲結晶之後你真係要考慮唔好餵乾糧
自己咩都唔識局住被屈錢

咁就係struvite crystals 啦,可以溶的
獸醫蝦你唔識屈手術錢

貓尿ph值長期高鹼性先會生呢種結晶
食肉嘅貓正常係微酸,你餵開咩糧?
Hills處方糧加左dl methionine將佢酸化,平衡番ph值
但係建議你唔好靠曬處方糧

一來隻糧太垃圾
長期食貓尿太酸會生calcium oxalate crystals,呢隻會變結石,真係要做手術先幫到

Keep住帶貓貓check尿ph值

同埋生得呢啲貓貓之前應該身體長期脱水
溶晒啲結晶之後你真係要考慮唔好餵乾糧

我係比濕糧佢食,btw我個隻係狗仔
巴打可唔可以講轉左睇邊間?
我隻狗狗十二歲,睇左醫生都係話要開刀拎返粒石

我去左土瓜灣動物醫院,我都係上網求其搵
嘩 屌
想搵錢都唔係咁呀 狗狗咁老點頂呀
好彩樓主去左另一間姐
如果想睇好既獸醫我推介 勝利動物醫院
係艷馬道果邊既
果個叫Owen既獸醫好好
我啲貓狗都係睇佢 由細睇到大
不嬲都叫你驗呢樣驗果樣屈你水, 你咁緊張重唔劏水魚咩
睇開隔離梭亞道港九寵物醫院,ok架
屌講開先講
本身已經睇晒香港獸醫既CODE諗住去投訴
不過太傷心冇去投訴

我個BB女,首先有晚冇晒精神,抖氣又好似好大力咁,第二日去睇開間獸醫睇,話係傷風果D啦
食D抗生素呀之類
過多兩日都冇好轉再睇醫生,醫生見唔對路就照X光啦
話初步睇個橫隔膜似係穿左,有可能係天生OR後天整親,搞到壓住個肺
咁佢地就話醫唔到要轉介去專科

好啦轉介左去太平道
佢地好PRO咁照多次肺,又話要照超聲波,但因為BB情況差,要主人陪住照
咁講完一輪若果真係橫隔膜問題就要做手術啦,咁講完手術費我就去籌手術費啦

籌完之後返黎就話照左超聲波,個肺跌左落肚仔附近,咁梗係照做手術啦
好啦手術開始無耐就收到電話話肚呢就開左,但原來唔係之前既推斷
而係細菌感染到個肺全個都係膿
所以COLLAPSE左同超聲波都照唔到喎
即係話BB夾硬俾佢開左一刀
仲要係開完都冇鳩用既
但要收左我萬幾手術費(本身3-4萬添)
最後BB捱多兩日就返左彩虹橋

仲有呀,最尾俾我睇張單既BREAKDOWN係冇收到超聲波費用架,
擺明係冇照到,知道我隻BB捱唔住就巧立明目掠一筆

報警有無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞