【唔夠你黑】阿仙奴16-17球迷吹水區 XLV

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
足總杯

W23
C15 A8 P9
C34 X35
gibb浩鼎G5 Jenboy
OOO

Ching幾耐冇睇波

雲加未必會輪換咁多人
足總杯

W23
C15 A8 P9
C34 X35
OOO

x 朗食佐紅牌要停賽?

停4場

又唔上訴?
咁缺人用上訴拖拖啦
足總杯

W23
C15 A8 P9
C34 X35
OOO

Ching幾耐冇睇波

雲加未必會輪換咁多人

都是個11個啦
no jeff no party

尋晚見到就嬲
仲有w23最尾半單刀果球,最起碼都要起到腳啦

冇炸死到

尋晚見到就嬲

至少知道後面有人要食身位先

不過岩岩傷好既話算係咁啦

冇炸死到

佢比人炸死你咪死埋一齊

雲加仆街死

雲加仆街死

好用過剷車文
大家學生,最緊要似返個學生唔好扮老積
講到自己幾有事業心,幾咁上進,打算娶個女咁款就仆街
人地成熟聽上黎只會覺得呢個細路未見過世面,就好似嗰個急不及待好想玩玩了個痴線佬一樣

之後如果出去食飯要埋單,胡亂爭住請又係on9,記住你係學生,在情在理唔到你俾,對面家長俾你請反而冇面
但如果食飯係得你,你條女,對方父母,全枱三至四個人,雖然照道理唔應機你俾,但你作狀都要爭下埋單,俾機會人地勸退你話第時你做野搵到錢再請uncle auntie, 你有風度,對家有面,大家好落台

但如果對家成家黎哂,有細佬細妹阿姨乜乜柒柒五至十個人,照道理對方長輩會主動埋單,你可以提出不如你都夾返份,等對方開價,唔好自己計人頭,唔好用提問方式問自己駛唔駛夾,直接用「不如」提出你都想夾,而照計對家父母應該都會叫你收埋

至於上門食飯,除非女家有工人,搬手開飯搬餸裝飯收飯是常識吧,通常對家父母都會叫你坐低,但呢啲小事位可以堅持下,話自己屋企做開,除非對家好堅持話唔駛,如果唔係都應該要參與。如果你有份幫手收飯,可以問伯母多句駛唔駛幫手洗,通常伯母都會勸退,呢啲位無謂爭,但你已經留左個好印象。至於餐桌禮儀同要讚伯母手勢呢啲基本野,我就唔多講,但提提你可以食飯時先讚一次,臨走再讚一次,真誠度up

最後送禮編,身為學生都要送,尤其就過年,同你女朋友傾下送乜夠得體窩心,但唔好太名貴,記住你係學生,送名貴禮品例如人參之類太作狀。諗唔到嘅話而上門探訪可以送果籃,大方好睇,買盤貴少少,食落好食但貴左都唔知。至於出去食飯,最盡送平啲嘅即食燕窩,最緊要便攜大方,比較少人唔食,同唔係真係好名貴

在職人士見家長最緊要闊綽,去豪華餐廳,食貴野唔好計住計住,一定要搶到埋單,送名貴禮物。但你係學生,做返一個學生應有嘅身分,青澀謙虛,但要不失風度同體面,呢個平衡要自己小心啲拿捏,祝你好運

貢why not沙田
大圍朝早難上車

沙田揀左溱8,但有d O筆
市中心附近矛新樓牙

快d 離開上水

食個飯都難貴到仆街
我新移民村仲貴過食翠華

冇炸死到

炸毒狗

貢why not沙田
大圍朝早難上車

市中心附近矛新樓牙

快d 離開上水

食個飯都難貴到仆街
我新移民村仲貴過食翠華

住洪水橋附近刀好慘

尋晚見到就嬲

藍斯尋日我覺得踢得幾好喎 有x朗d波好快到前場 唔洗藍斯係後面自轉 做返佢最叻既野就係殺入禁區
好用過剷車文
人地成熟聽上黎只會覺得呢個細路未見過世面,就好似嗰個急不及待好想玩玩了個痴線佬一樣

之後如果出去食飯要埋單,胡亂爭住請又係on9,記住你係學生,在情在理唔到你俾,對面家長俾你請反而冇面
但如果食飯係得你,你條女,對方父母,全枱三至四個人,雖然照道理唔應機你俾,但你作狀都要爭下埋單,俾機會人地勸退你話第時你做野搵到錢再請uncle auntie, 你有風度,對家有面,大家好落台

但如果對家成家黎哂,有細佬細妹阿姨乜乜柒柒五至十個人,照道理對方長輩會主動埋單,你可以提出不如你都夾返份,等對方開價,唔好自己計人頭,唔好用提問方式問自己駛唔駛夾,直接用「不如」提出你都想夾,而照計對家父母應該都會叫你收埋

至於上門食飯,除非女家有工人,搬手開飯搬餸裝飯收飯是常識吧,通常對家父母都會叫你坐低,但呢啲小事位可以堅持下,話自己屋企做開,除非對家好堅持話唔駛,如果唔係都應該要參與。如果你有份幫手收飯,可以問伯母多句駛唔駛幫手洗,通常伯母都會勸退,呢啲位無謂爭,但你已經留左個好印象。至於餐桌禮儀同要讚伯母手勢呢啲基本野,我就唔多講,但提提你可以食飯時先讚一次,臨走再讚一次,真誠度up

最後送禮編,身為學生都要送,尤其就過年,同你女朋友傾下送乜夠得體窩心,但唔好太名貴,記住你係學生,送名貴禮品例如人參之類太作狀。諗唔到嘅話而上門探訪可以送果籃,大方好睇,買盤貴少少,食落好食但貴左都唔知。至於出去食飯,最盡送平啲嘅即食燕窩,最緊要便攜大方,比較少人唔食,同唔係真係好名貴

在職人士見家長最緊要闊綽,去豪華餐廳,食貴野唔好計住計住,一定要搶到埋單,送名貴禮物。但你係學生,做返一個學生應有嘅身分,青澀謙虛,但要不失風度同體面,呢個平衡要自己小心啲拿捏,祝你好運

咁無女呢?

貢why not沙田
大圍朝早難上車

市中心附近矛新樓牙

快d 離開上水

食個飯都難貴到仆街
我新移民村仲貴過食翠華

我平時去茶記or街市食刀系30幾蚊姐🤔

貢why not沙田
大圍朝早難上車

市中心附近矛新樓牙

快d 離開上水

食個飯都難貴到仆街
我新移民村仲貴過食翠華

我平時去茶記or街市食刀系30幾蚊姐🤔

長沙灣都40up 上水有30.....
好用過剷車文

咁無女呢?

book ptgf 過年
因間港隊中哂台灣澳門我對住業瘤舉腳相打一百次飛機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞