[月經] 油卡/油券資訊分享 (窮L&新手專區)2

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
即係大約 -3.8?
yes, Over $3.8

多謝有師兄指正,以上圖大星星紅卡計算部份唔準確。

-$2.5 紅卡連Coupon 應該係平$4.08
-$2.0 紅卡連Coupon 平$3.57

我都剛收到電話,而家平到$3.9x,電單車又可以日日$2.5,正呀喂
能源大法
想問下呢兩日入邊間平?
架車既油即已見低

esso/shell/加德士
本身有諗過中石油但屋企附近無
星期五 Esso -$2.5
-$2.3
紅卡要直接去油站申請?
邊到有 esso 油卷拎?
入便利店攞表連文件交返去就得,卡會寄俾你,有幾架車可以一次過做埋
睇完一大輪,
我依家拎左SHELL -2.3 油卡
應該點計LOL 唔係好明樓主個-1.9點黎

我淨係入開SHELL 無入過其他
係咪紅卡加德士依家最抵玩
你-$2.3 係車隊卡?(月結)
有一日 係我屋企留下個停泊處, 有個AGENT行埋黎問要唔要SHELL油卡
之後就開左了
我唔知係咪月結 我淨係知叫AGENT卡好似
唔係吖嘛俾咁多資料人,你連自己申請咗乜嘢都唔知?
咪SHELL張AGENT卡
我唔知咩叫車隊卡
我睇左一陣你地既留言
依家好似最抵玩法係整張加德士紅卡-$2.5再用埋油卷喎

我都打算去整返張,巴打知唔知幾耐先會批再寄返比你?

btw油卷都唔係話成日有
有冇俾銀行戶口或者信用卡做自動轉賬?冇嘅話應該係艇仔現金卡,每次入完即折即 pay 但冇分儲
有比信用卡
佢話每個月會回番比我
任何時間每公昇平大约2.3, 不過有一個用量折扣 ,一個月內入滿70公升會回多一毫子,入滿160公升會回多兩毫子, 用量折扣係逐個月及逐部車計
巴打要小心啲呢啲Agent。

佢地個折扣可以隨時改變,亦可能亂charge 你行政費,呢啲Agent/車隊卡記得要mon 緊啲。
我印象中一個星期就有。油券暫時未斷過
收到!
佢話無得儲分:(
但我本身張BONUS CARD好撚廢-0.9
現金卡最高去到$1.9 或者等折扣日用Bonus card 入
N年前申請過一張聲稱平均減$2.3,屌佢老味原來每個月唔夠100升得$1.8,果陣電單車仲要唔係日日揸入撚到咁多咩,又唔係成日計得咁清楚咁又變相入貴油,總之就好撚多伏,要小心
我每個月都係打爆江油
1000蚊岩岩好 無折扣 65L左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞