[月經] 油卡/油券資訊分享 (窮L&新手專區)2

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
大星星用sms 通知!(對我而言)

今個星期六(5/1/2019)用再賞咭會有-2.5

但聽朋友講esso好抵,又可換米又可換油!
D積分點check? 用app?
中石油74折現金券仲有成堆
加埋Shell 8折券,兩邊一齊用
邊度可以攞到中石油券?
前者 後者
中石油喎唔係中石化
入緊加德士

hsbc 油券400送60

要碌hsbc卡-0.9

入夠500 食埋今期promote 5%回贈

total比469入到590蚊油(正價計)

有無咩方法會再抵d?

之前就用dbs promote入shell 連埋油卷 350入到450油
之前加德士有恆生promotion 就最抵。而家冇我就用紅卡+油券入就算。

之前如果食正晒成個恆生+油券+Autotoll ,有差不多$4 discount

呢個? 可以用油卷 但有無得用再賞卡?
我用匯豐送既油卷 寫明話無得同其他優惠同時用

我都唔知
shell= 加德士>esso >other
用左咁耐 shell 同中石油無乜分別,esso 同中石化最差
點解我冇收到油卷架 係寄俾你嘅?
係寄比我
咪又係98油, 仲分牌子真係on9
雖然大家都係98,但入咁耐油,平貴油真係有啲分別,貴油比油好去左,靜啲,連唔識車既乘客都覺到
至於不同公司,shell比esso係有點分別
Esso好似比油中段無左小小力咁,shell就唔覺
至於油耗平貴油其實差唔多

Ps:M$一架,腳車一架,主要行8成高速
咪就係
其實都係98辛烷值油
油公出多樣黎cap水
定期換下風格油格用靚機油好過啦
除番開 減幾錢 1L 我入開佢-2.5
小弟不才 入開SHELL 最平果隻油 依家有400送50 即係每公升減幾多錢
約$2.6(配合0.9油卡+$1500贈$50)
如果只用400送50 加油卡 既話 平唔平過-2.5
Shell 今日無左-2.5
轉左Asia Miles promote
咁仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞