[26]繼續電單車經驗交流(23)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
假設架車行行下無曬油 會有咩危險?
太舊個d歐洲車真係咪搞
聽講好耐之前d歐洲車d電子野完全唔可靠,反而新既就好少壞
我同事都係渣MV佢話淨係壞過電子油門,保養包換,其他乜都無壞過。
佢架好似2年前買,無識人有舊既所以對比唔到。
無哂咩油啊?電油定機油?

無哂電油咪停囉,可以試想像你係青馬大橋中間行行下突然停左,後面D車要避開你,如果避唔開就會有撞到你既危險。
無電油 剎唔剎到車同轉唔轉到灣?
電單車就得既
無power steering
無power brakes

但係點解咁問?
學車教練話試下急剎 唔拉極力子 用頭尾剎車 用埋引擎制動剎車 點解 引擎制動剎車?
engine brake 高波落低波就會出現 得閒係空地試下
原來電單車學牌要有駕院封信先整到
駕院冇俾我
Dragster好似得800同800RR
675得brutale, 外型差好遠
要有考期先申辦得
8月pass咗強制已經排埋考期,但佢都冇俾封嘢我
我嗰陣都係咁 你就咁打去同佢講 佢會3個字內email返比你 但搞到我去左兩轉
好慘…羊仔唔應該喺度問?
去返SYM總代理買易手車
啫係三陽會好啲?
Pass左強制約埋考期佢直接幫我整埋學牌,兩個禮拜之後已經攞得
小弟自己上網訂左套啡鈴

想問如果自己裝要有咩架餐? 同埋會不會影響到架車運作既部分
小弟係揸R3~

同埋可以係邊買到換啡鈴既架餐?

跪求

唔想俾車房搞,因為自己都鐘意砌野拆野,
當然有啲難搞既都會俾錢車房整
想問下 如果46學駕院 而且比左錢駕院搞學牌 但26觀駕學 咁到時觀駕強制pass左得話可唔可以拎住張黃紙去運輸署搞學牌?
自己出街望下 邊個牌子嘅車見得多 我就見3陽多
其實你咪試下拆車先
佢果啲圓型螺絲,中間一個好似五角定六角型
用咩工具好 好似係特定種址批拆?
有無人冬天會用頸套,有無邊隻好介紹,定款款都差唔多
可以落去土瓜灣Free利,車迷迷等 望下
反正都係用凍果兩三個月, 價平就得, 款式差唔多
好,唔該ching
六角匙、扑頭組合
應該都夠晒用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞