[26]繼續電單車經驗交流(23)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
出多幾次車就到啦
有冇師兄知屯門邊度有頭盔店?
唔想出九龍
元朗
溫度唔駛講兩部都高冇咩好比較 夏天揸預底褲濕
力度 相對636係度力柔D
坐姿就一定636好過R6 如果計用黎返工636舒服D 仲有極力子較軟左都係覺R6硬D 長期塞車左手快打柴
油價都係0.8~1.5左右 睇你手油點控制
保養都係同其他26一樣 行完3~5千Km未換下機油 平均用3L中左右 18X~25X 1支 油隔7X-9X
揸左過萬就火咀就換4支 160~200 支睇咩火咀 風格又睇你想唔想再爽D K&N賣緊76X~8XX 鏈7xx~1xxx
個人感覺 636原裝避震好雞
同埋現實D講YAMAHA D車個價硬正D
Ching 解釋得好詳細

我都係會用黎日常番工出入用,睇黎都係636好啲,同埋我見香港代理做緊discount, 諗緊屌唔屌好

車價我就預佢一年跌一萬左右,玩開46,車價跌已經睇到好化,純粹覺得玩46玩左7 8年玩到好悶,又貴,所以想試下26

小弟3月尾先元朗考路試,心癢癢想學牌出部揸下
新636?
個樣超唔掂wo
唔係呀,諗住出番17年636咋。。。。
我唔知17年係唔係你所講既新636,26車我好多都唔多熟
2019 ZX 6R
心諗Kawasaki做乜9

學牌R6 636
我諗住17年果款咋
不過我都頭痕緊路試,條路未熟,淨係上左一堂導師堂,學左打8字,頭1 2次跌左次車,之後發現左個原理,non-stop 打到比呀sir叫我停
如果你諗住買新車 早幾日見代理賣緊11萬17年車
最後你有冇試過600cc UP既車先 冇既都係搵返300車操下先
我就係諗緊11萬果部

揸過幾次朋友部細忍,夜晚係工業村兜
雖然我知我呢個思想好錯,但我真係接受唔到部26仲慢過我部46
你部46係咩先?
Focus rs 同fk2
咁...
300cc又真係好難快過你呢2部既
真係得起步快少少/你唔要命咁劈
我想長揸長有
唔要命咁劈不了
其實另一個原因係,我覺得600條後呔闊啲,望落去靚啲,300條後呔好窄,視覺效果硬係爭咁啲。。。

我又唔係要劈既 係想嘗試下姐
架車係停車場冇哂電 推撻唔着
一撻就連表板都熄埋
出唔到車場 可以點搞
拆電叉 / 救車寶 / 過江龍
過江龍幫到你
上youtube睇左
過江龍要另一部車
即係依家唯有拆電出黎
但我又唔試過拆車
見到有尿袋過江龍
鴨記買好唔好?
有冇話咩牌子有保證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞