[26]繼續電單車經驗交流(23)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
啱啱俾人捉p牌騎快線 好彩佢放過我 唔係牌都俾人釘埋
點解唔釘你牌
少左馬路炸彈
鬼唔撚望你出車四條呔都漏曬氣
犯法仲要咁撚惡
快撚d釘牌啦
算啦 佢自己遲下會受返
我反而想召喚下宇宙捕快請教下佢
https://www.google.com.hk/maps/@22.3636833,114.1167745,3a,75y,112.37h,83.17t/data=!3m6!1e1!3m4!1s7DzYgwh1Hr2CZEWVg3aSag!2e0!7i13312!8i6656?hl=zh-TW
呢條路咁嘅情況 P牌可唔可以行右線?
三條線或以上嘅Highway 先唔畀行右線
答得好
但你嘗試再行前
犯法仲要咁撚惡
快撚d釘牌啦
算啦 佢自己遲下會受返
我反而想召喚下宇宙捕快請教下佢
https://www.google.com.hk/maps/@22.3636833,114.1167745,3a,75y,112.37h,83.17t/data=!3m6!1e1!3m4!1s7DzYgwh1Hr2CZEWVg3aSag!2e0!7i13312!8i6656?hl=zh-TW
呢條路咁嘅情況 P牌可唔可以行右線?
三條線或以上嘅Highway 先唔畀行右線
答得好
但你嘗試再行前
https://www.google.com.hk/maps/@22.3614731,114.118954,3a,75y,167.58h,76.38t/data=!3m6!1e1!3m4!1sMOI_TJ4xC7RmB3Bdu07CkQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=zh-TW
但係個阿sir話p剩係可以行最左慢線 除左過車可以過一過中線 咁到底p牌係咪唔可以長騎中線?
叫阿蛇返去讀術啲例先
仲敢講野咩 依加剩係衰條59唔洗扣分 罰450已經執到
新手一問 點解轉彎唔好用前break?同堆我轉彎考強制 會收油踩尾break轉 但架車無乜力 唔穩 你地考強制點轉?
入灣前控制好速度 入灣定油 唔夠速度先補少少油 太快就印一印尾break
呢啲嘢聽下算啦 你轉緊灣車速太快唔通又唔落brake咩
你有技巧 知道要拉幾多brake咪得
轉緊灣落brake會拉直架車,轉灣條線會改變,車速慢就冇咩所謂,如果車速快大機會ballout
屎忽痕上網睇二手車盤

想問下巴打咩原因R3個價硬Ninja300咁多?
睇年份 其實差唔多
香港二手26 不嬲Yamaha>kawa 街車又好啡鈴都好
ninja 出左400 停300後 個2手價都有跌
再前D荔景對落就唔得. 其實睇牌做人啦, 見綠色牌就咪行最右線, 想坐P監咩
問題就係呢到
如果你一開始係兩條行車線嘅時候行右線
去到綠色牌個到有雙白線
係咪陰鳩人
Ninja300想加側箱 會唔會好奇怪 同埋唔知邊到有得買
頭先係街見到有架 個油缸好高 但個座位好低既 之後後座又好高 部車成條龍咁既 想知係咩款 勁型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞