Mazda 車主揮手區 (6)

1001 回覆
15 Like 8 Dislike
我都係用tocoo search ,去名古屋
睇到Times car rental 有個雪胎package就狗衝
原本之前果日有得揀subaru forester 4wd, 但一日內即無 ,結果決定租cx5
冬天上北陸地區都係雪胎穩陣

期待cx5表現
但馬力高好多同再慳油
不過扭力樑變左有條刺咁同用CVT道理一樣
自我安慰mode
A200都係用扭力樑
但人地係擺到明做cheap line
近來想買cx 5 二手想問咩年份比較好?
夠者budget 100k ~120k 可以買到邊年的?

唔該曬
幾時出價單
部車外型咁靚,咁aggressive, 但比torsion beam , 房車喎,唔係jazz/swift 果d細車喎, 車身成4.5米, 咪玩啦torsion beam。最討厭係做一半留低一半,做人做事一樣
屌到佢下年再facelift 換返Multi-Link
老老實實 如果個價出黎夠平既話 撚理佢係咪扭力樑
都幾肯定會加價
起碼都6月先有機會到香港
預住30萬先
30萬同m6一樣,應該唔會咁on9掛
最新發佈果部m3 幾時出?
本身Mazda 3 2.0 同Mazda 6 2.5 定價都係差3~5萬
最近想換車 睇岩左 14/15 Mazda 6 預左budget 100-130.
但係都無人放車仲要一有就勁快比人買左#it1#
剛入手左架14年Mazda 3,感覺良好👍🏻👍🏻不過發現藍牙聽歌硬係不時會有少少窒,想問大家有無呢個問題,定只係我果架有事🤔
一樣
個藍牙好似唔太穩定咁
有時聽聽下歌會突然加速
如果佢出左之後真係賣30個既話 咁第三代二手就好抵玩
出黎30個老老實實我直接上mazda 6 wagon仲好
睇埋咩spec先
AWD 190ps skyactiv-x
awd唔睇好代理會入

個車頭睇落好似魚嘴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞