男朋友有咩都收埋晒喺個心到

136 回覆
204 Like 15 Dislike
同你講又點 每次同你講完想你氹下都唔得
淨係用一大堆藉口去解釋 解釋我唔開心得唔合理
我淨係想比人重視下 姐

利申:手已分
你要明白男女處理情緒嘅做法係好唔同

男人處理負面情緒係唔會亂咁搵人講,通常係因為唔想煩到人,想自己解決。你見到男人黑面重鐘埋去講咁多野,咁就係你on9
女人就掉返轉,一有負面情緒就係咁搵人講,因為想人地理解佢感受,想感覺到有人同佢同一陣線。掉返轉講,你唔開心,條仔on9走咗去你實慶過火屎

又,你話佢影響到人,佢點影響到人先?
點解一定要講?
咪就係一味係格黎hehe鞋鞋,
唔單單係我一個針對佢
連身邊啲朋友一見到佢都問番我佢做咩
佢試過粒聲唔出本身一大班朋友睇完戲大家企左係度等梗決定去邊食飯 佢自己急速走左
我成隻狗咁跟撚住 唔撚單聲 你想走先可以講
咁都唔影響到身邊既人 周遭既人幾難坎
要人地把口:喂佢走左!
我:下!?
講完你又嘈
我慳翻啖氣暖肚好過
屌你啲星座撚可唔可以收皮 好撚煩
睇完樓主你講咁多,我覺得主要問題唔係收收埋埋,係你男朋友唔成熟
好多男人處理負面情緒都係收埋,但唔會影響人,佢哋會適當表達自己要空間,等另一半醒水,但唔係自己走咗去
講完你會發老脾
如果單睇呢個case 我又覺得係佢自己唔太識處理自己啲情緒...
又,佢嗰時唔係灰機咩,點解又會同一大班朋友去睇戲?
pm我,盡幫
我同我個ex以前都係咁 大家都唔講收收埋埋,最後分左手
主思應該係唔信人同自卑同埋怕受傷
你愛佢多啲,錫佢多啲,就會比你收服到
利申:現任收服左我,依家咩開心唔開心都講比佢知
因*
我有時想自己消化哂件事先,組織好哂同諗到對應方法後同女友傾/討論

好彩女友都好體諒,肯默默係自己身邊陪住,直到我肯講

其實大部份男人都好理性,我未諗好你就一直係旁邊係咁煩同鳩叫,理得你幾撚靚都唔會行得長遠
老實講我認同佢好係唔成熟
同時好多野都好錯
中間我反思左好耐 究竟係咪我唔識做
So far 當初佢想我配合我都盡配
我覺得好累咁樣角力法
要講我都講過
多謝你聽我呻
冇意思 講左出黎大家唔開心 兩個人唔開心不如一個人唔開心
係呀 佢就好似一個計時炸彈咁
突然間啲情緒山泥傾瀉
佢話照去 ok唔使理佢
咁我唔想同人講
想自己靜下有咩問題
咁唔開心緊係黑口黑面架啦
點解你唔開心個陣想同人講野就要逼我都要跟你咁先

利申知自己好黑人憎
但真係唔想講
啱啱先見到
痴撚線 你心情唔好 呢頭先俾你閪到一面都係
果頭 仲想人溫柔同你扑野 精神病
自己行埋一邊打個炮射落街啦好嗎
on99
男人呢個時候特别需要温柔
天秤會咁?
屌你老母講撚左你會改咩?
叫左你唔好咁癡埋男仔。你有做咩?
叫左你唔好咁對我。
旅行日仲咩住男仔影相。你係玩鳩我定點?
為左你我同女仔都冇影過相
等佢正常返之後再同佢傾下話你當時感受係點樣,
講下可以點處理咁囉,千圻唔好令到佢覺得你鬧緊佢,
一有一邊火起就肯定嘈交。

相處係咁㗎啦,係要你就下佢,佢就下你,
唔係話任何時候都係你感受哂行先,你要顧下佢時佢都要識顧下你。
佢唔開心你咪做下小鳥依人,掉返轉諗,
你發脾氣嗰時佢咪又係做狗做小丑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞