男朋友有咩都收埋晒喺個心到

136 回覆
204 Like 15 Dislike
點為之肯陪住
即係收嗲
呢種人似自私多d..咁大個人點都知咩係啱咩係錯. 又唔見佢對屋企人朋友係咁
啱呀, 我記得我曾經講過"又唔見你初頭溝我係咁!? "
呢句係講緊佢個熱情, 態度
問心依家真係0溝通好多野我都唔知,
問完又係無答案 人都累
無試過講出黎咩 就係因為試過講出黎 你又發我脾氣先唔想再講
講出黎又嘈交 唔講就好快無左回事 咁點解唔收埋係個心到? 你估我唔想講比你聽咩 但係講比你聽又影響大家情緒 嘈交真係好辛苦 我寧願自己一個悶悶不樂好過又嘈交
咁你個樣唔好閪口閪面先得架 問你咩事又一盤冷水潑埋黎
so far 我撬唔開我另一伴把口, 到依家都係帶我遊花園
講完出黎嘈交果個點係?
抄我po抄到一模一樣
btw原本絲打出po係多一倍人回應
負皮
男人有呢啲情況你最好就出少句聲,
默默地為佢做啲野等佢少啲野煩,對佢嚟講就係最好
我就係呢種人
有時工作上既野講左對方都唔會明 覺得講出黎又會煩多次 不如唔好講
有包袱係身唔係咁易可以講比你聽
又唔知你會點諗
佢覺得重要嘅事 可能係你眼中只係好瑣碎
又唔想負能量傳染畀你
俾我靜下啦八婆
Show Blocked User - 睪丸飛走
唔開心同你講左又搞到你又唔開心 咁不如收埋係個心到 一個人唔開心點都好過兩個人唔開心呀
溝通呀!!
永遠解釋唔想講都係不外乎 唔想你擔心 唔想多一人唔開心etc
最難聽試過聽過 你幫到咩? 講俾你聽都幫唔到手 完場
無試過講出黎咩 就係因為試過講出黎 你又發我脾氣先唔想再講
講出黎又嘈交 唔講就好快無左回事 咁點解唔收埋係個心到? 你估我唔想講比你聽咩 但係講比你聽又影響大家情緒 嘈交真係好辛苦 我寧願自己一個悶悶不樂好過又嘈交
so far 我撬唔開我另一伴把口, 到依家都係帶我遊花園
講完出黎嘈交果個點係?

小妹妹
因為好少女朋友會收埋
就係做乜都吃力不討好。好無引
有時其實想靜下 你一路煩住佢會更煩
個重點就係. 你陪住佢就夠. 明唔明?
唉 有啲人性格係咁架啦
我個朋友都係
問極佢都唔想講 如果因為佢唔講而話佢 反而會有反效果
所以都係習慣呢啲人既性格就算
通常呢啲情況佢都唔會即時比到回應你,通常都係過咗一排會因為你當時對佢好而多謝返你/對返你好(除非佢太遲鈍或者有問題),所以唔駛咁快覺得無引

出街時準備定去邊,食啲咩,得閒報下到,講下早晨早抖,咁就好夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞