男朋友有咩都收埋晒喺個心到

136 回覆
204 Like 15 Dislike
當無事發生, 一切如常
到佢想講, 佢自然會講
如果講完之後,令你都唔開心埋,重要嚴重過佢,要佢氹返你的話,咁講黎把撚咩

利伸 中過伏一次就以後都唔講
咩都咁簡單 講比你聽就解決到就好囉
如果因為女朋友而唔開心,講出嚟你又嬲㗎啦
如果因為其他嘢又唔想女朋友擔心
講乜鳩 唔好學人以偏概全啦
其實我已經放棄咗 唔想講我都唔會再問
唔接受係咁相處 唔好怪我乜都不聞不問
總之唔會再問 好曬氣
Exac7tly 最慘係佢怪番你轉頭 話你咩事 乜都唔講 冷淡
其實當事人真係好難turn 個心情去配合呢種人

呢種性格既人 咁唔想講俾知 就做戲做全套 唔好愁眉苦臉俾人察覺啦 有冇諗下對方見到你咁既面口就唔開胃 好似全世界得罪你咁
我男朋友都係咁,其實人人性格唔同,處理煩惱方式唔同,呢一點我覺得要尊重
有時見佢唔開心,問佢一兩句佢唔講,或者根本佢都唔知點開口,未俾佢靜吓
始終男女呢方面唔同,女人傾向有煩惱向人傾訴,男人可能收埋自己思考咗先

只要佢唔係收埋啲同我哋段感情有關嘅煩惱,就冇問題
兩個人相處唔等於要對方24小時100%公開自己諗法,適當時要俾空間大家
咁人人都有負面情緒嘅
唔開心可能唔知點開口講你知,可能佢想靜下呢,但你又要人個樣都唔可以愁眉苦臉,即係你寧願對方喺你面前做戲?
如果我係佢,咁我會寧願唔見你
假如涉及佢借左錢俾人
搞到自己財政坎入困局 旨意咗你
呢啲唔講俾你知得唔得
你明咩?你識咩?你幫到佢解決咩?講俾你聽你都唔撚知係咩啦 收聲落去含就最撚好
旨意咗你係咩意思?
即係佢借咗錢俾人,自己冇錢,然後出街洗費要你俾晒?

咁呢啲唔係叫有煩惱收埋喺個心入面,呢啲係叫唔坦白/隱瞞
即係點呀想人唔出聲 不如你同寵物拍拖啦cls
開心既時候就想人痴埋黎 同你玩
心情唔好就要人彈開
你一副全世界得罪你既模樣 仲想人正常對待你
我賭波輸左成份銀行積蓄
都唔敢同女朋友講
講左都 唔知有咩用
所以都係收收埋埋算
咪一鳩樣 咪又無講
無講=收埋=隱瞞咗件事 只不過層次不一樣
唔想纏係呢個位 總之一句到尾 自私
當然有啲巴打個情況係講完另一伴發鳩脾氣係另一件事
我所講個處境唔係著重於係心事上大家唔溝通
你唔當我soulmate 啦 咁又同啲八婆姐妹講?
如果個個攞住講咗你知你咪又係度發癲
咁唔洗溝通啦
但其實你都同一時間嫌佢黑口黑面唔開胃啫
咁對你嚟講最理想係咪佢心情唔好,你問完,佢講完,佢心情即刻變好,個樣唔再黑口黑臉?

如果係嘅話就基本上唔係好實際,就會變成你口中要佢「做戲做全套」

同埋冇話心情唔好就要另一半彈開,只係唔需要追問,平常咁相處,如果你真係咁介意見到佢個樣黑臉,未叫佢以後心情差唔好見你,但就唔好到時話佢唔揾你
https://youtu.be/t_E4_H0Y_wM
俾你男朋友睇下
痴撚線. 唔想比人知就唔可以有負面情緒要戴面具?
你都ON柒9
問題佢自己個狀態 平常唔到
Hehe鞋鞋 呢樣野先難頂
多謝你既忠告btw
咁你唔高興還唔高興唔好影響到人啦 重點係影響左人好嗎
當你D肉包實佢時最易氹
你覺得接受唔到咪行開囉. 同個主題根本無關係.
係咁搵自己條仔來講
咁似我既
我都唔想架
成日有唔開心就唔想講野
明知講出嚟會好啲
但嗰一刻就覺得難為情/唔知點解
所以成日都收收埋埋咁
一個人唔開心,好過講左出黎兩個人唔開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞