2010年vw dsg乾7 渣左過十萬公里 你問我答

125 回覆
33 Like 8 Dislike
波箱問題細左唔代表其他野唔洗整, GTI個個都踏7-8年車常見既引擎機油滲漏少不免, 斯文渣既唔會買GTI, 而且比起TSI/GT算幾大食, 新仔我會寧買7代TSI, 有牙力又撞到個急放可能傾到架GT多對LED頭燈, 似乎較為妥當.
上星期先冧完波箱 上緊斜突然冇哂力 跟住點俾油都冇反應
2010年GOLF 咁就玩完
有冇人會1.4樹娃抬棍?
多謝巴打意見
我都想買GT版 但有啲out of budget
上28網都見到啲 13年 mk7 TSI 大概6-8萬
雖然唔知最後成交價

咁我都望下polo先 thx巴打
polo 太細。。。golf 實用好多
GT 同 Tsi邊隻安全d

GT會唔會易d壞
10年邊洗100k 7蚊都有部la
09果d 5 6蚊都有...
斯文渣 養緊gti7同14年scirocco
知道壞乜未又係波腦總成嗎?突然晒無動力要自己執山喇!
死亡士巴拿??
有10年既2.0架咩
當日拖左去附近車房CHECK, 都係講波箱嫁啦
跟住再問下FRD 話有機會係波箱電腦 咁就相對平D 等緊搵第二間再CHECK多次
壞波箱就劏左佢算

BTW 完全冇先兆咁壞
上斜果下係突然冇哂聲氣咁 襯有餘力即刻扭埋一邊 唔洗塞住後面
冇出現過 冇任何先兆
會唔會真係有機 淨係壞波箱電腦呢
你上過28car睇未。。。
唔知係咪又係爆拖去原廠睇埋好d,如果要換話晒都有2年保。
有避車處咪算好彩 ,最憋又無仲要死q咗係彎心,真係勸唔好係車入邊等拖車同埋盡快call警察
X2 冇任何先兆 開車R行到再D己經出士巴拿
sor 巴
以為2.0係r前12,13左右
會唔會考慮直接翻原廠
唔會啦 買過架 2手都係咁上下錢
黎緊CHECK果個係FRD介紹 睇埋話壞咩先
...r都抵買啦 副偈唔同又低油溫又k04 turbo
死波腦應該無先兆,但應該行到

行行下無動力應該係死極力子?
我上次維修完果嘢就係唔關極力子事,LUK出果款己經好耐用,果次車頭底直頭有墨綠色油流出
結果都係波腦總成
咁你呢種係唔common 既死法wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞