大家千祈唔好睇世紀大庸醫養和醫院林冰醫生

273 回覆
303 Like 8 Dislike
所以醫生立即安排我見in house 呼吸科醫生(林醫生)
醫好係神蹟 醫唔好係醫生問題
硬食咗劑CT Thorax都睇唔出係tb....又真係誇咗d....
睇完林醫生後當晚咳出大量鮮血(多過之前幾日好多),之前一直無睇睇開個位醫生純粹因為book唔到
咁當晚仲唔去公立急症室?
你搞錯咗,林醫生冇安排過任何檢查,LDCT Thorax 另一名呼吸系統科醫生安排, 最後根據結果初步診斷中度肺炎, 但係不排除tb
所以翌日(2/11) 打電話去診所再次要求即日見睇開嗰位呼吸系統科醫生, 最後獲安排即日 醫生
最後獲安排即日見醫生
祝早日康復...
我睇過聖保祿啲醫生都係覺得有問題,希望係自己多疑
我之前成日有濃痰,搞到抖氣唔順,去睇呼吸科,照X光做肺檢查出黎結果無事,個醫生就話可能係氣管深入既組織有問題,開返果啲藥,話再係咁就拎啲痰去化驗。我覺得唔對路,去睇耳鼻喉,原來係個鼻有炎症造成
其實我覺得個呼吸科醫生應該都知道可能係鼻喉有問題,但好似專登隱瞞咁,唔知係咪想等我洗錢做檢查
因為對附近公立醫院冇信心, 只信任睇開嗰位呼吸系統科醫生
咁後生tb, 會唔會hiv
其實你依家應該立即去瑪麗醫院急症。佢地經驗最好。
我平時都唔會睇公立醫生因為要等。
等你肺有事係10分鐘都唔使等。
帶埋你張肺片去啦
我懷疑出post 果個先有問題 小小相證明到乜
從來未試過engage in any kind of sexual activity
報告有結果之後我再post上嚟
林醫生同睇開嗰個呼吸系統科醫生都係以前喺瑪麗醫院執業
有根有據先好落結論 唔係我都可以話你故意做低本土醫生
但係我唔識post ct 片上黎
上次屋企人睇養和黃敬恩醫生
幾好 幾細心
我而家有四張ct片係手, 由於係呼吸系統科醫生當日親自睇片, 所以冇放射科醫生報告, 如果你可以教我點post上嚟嘅話,我即刻做
真係小心 個醫生有心可以告你誹謗
斷錯一個症戲要咁唱人
下次搵耶穌睇啦仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞