[侘寂] GIN LEE 李幸倪 2018 集中討論POST (4)

1001 回覆
35 Like 6 Dislike
換唔切
希望佢會加碼
水百合,弱水三千
好想去
咁快做咗夕爺愛將
環球嘥咗自我感覺還好 明明有至尊歌質數;同時唔少人都認為Gin唱依首歌,當中情感技巧都比過往嘅歌更細膩,有突破。
偏偏就捉到鹿唔撚識脫角,秒冠秒落榜,完全唔知發生咩事
天地一沙鷗又係,一首咁入耳嘅歌,難得反應唔錯,就食住個勢上啦屌
依家望落就好似用咗好多資源落 Gin度,但係收效不成正比,搞到今時今日啲人都剩係識一首雙雙
我屌
//「叱咤樂壇 x Gin Lee Music Suite - 咤夕」音樂會2018 將於11月21日在中環PMQ元創方舉行,歌手Gin Lee(李幸倪)將即場演繹多首由林夕填詞的經典歌曲,包括 《紅豆》、《至少還有你》 、《獻世》等,更有林夕親自為Gin Lee挑選的曲目《你們的幸福》、《水百合》和《弱水三千》。

音樂會以「Suite」命名,原來是指林夕曲目,還呼應了主題-套房。 音樂會將佈置成一間睡房,配合柔和燈光尤如置身於Gin的房間,細味每首在Gin心中舉足輕重的林夕之作。//

獻世最後既真音由gin唱一定好震撼
想像到 你們的幸福 同 弱水三千都好岩佢唱
林夕對GIN咁好
肯將自己D作品交比佢做作品展
仲幫佢揀埋歌
屌你又係d濕鳩野換飛仲要咁快換撚晒
睡房主題音樂會,不設座位都應該要整床位啦
換唔到飛呀
換唔到 有無得買?
想問下你地d 分點黎
咁勁
我都係like左75個post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞