[侘寂] GIN LEE 李幸倪 2018 集中討論POST (4)

1001 回覆
35 Like 6 Dislike
連唯一希望都冇埋,仲講明要燈很堅強
點先拎到飛
想起Gin Gin了

若想起她 就試試以淚當水 泡茶 味道寂寞嗎
應該係啦,903格又有訪問,黎緊pmq又有音樂會
點解會有人 no
想要big concert
big同mini都想要
個 6% 話唔 excited 既係咪嫌個 concert 太 mini
利申投咗 yes
點先有飛?
好想去
Gin Lee、陳逸璇(Jolie)、符致逸(Adrian)今日出席《都市日報》17週年晚宴。Gin Lee接受《香港01》訪問時表示,最近正忙於籌備屬於自己的小型音樂會。「我好期待,因為11月21日就會有個音樂會,入面有三分二嘅歌都係人哋嘅。其實好多朋友都同我講過,好希望我唱好多cover。咁啱今年,我好尊敬嘅填詞人林夕寫咗首新歌《佗寂》俾我,所以今次就有呢個Show,唱一啲佢寫俾我嘅歌,同埋佢寫俾其他人嘅歌。」據知,音樂會中有部份歌曲更是夕爺親自挑選
Gin Lee透露,音樂會中的歌曲可算是「乜都有」、「你估唔到嘅」。不過關於演唱會的主題,Gin Lee就表示是秘密,稍後將會公佈。談起新歌《佗寂》。Gin Lee:「林夕佢好想宣揚好簡化、好完美、好無常嘅生活睇法,所以佢就寫咗呢首歌俾我。」

Gin Lee現正籌備一個小型音樂會,同以往唔同,今次係主力唱其他人嘅歌
https://www.hk01.com/即時娛樂/257328/

好想聽 GinGin瘋狂唱cover
好想去
11月21號 好近
我都好近 係唔知點先拎到飛
#DLGH
梁栢堅
仲要出咗三隻碟
Gin BB今年好叻
邊三隻 有咁多咩?1. bold and beautiful 2. Prologue ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞