[侘寂] GIN LEE 李幸倪 2018 集中討論POST (4)

1001 回覆
35 Like 6 Dislike
機會唔大
下下都要等到變老屎忽先拎到
ellen 100% la
不過今年gin個fan base真係大咗好多
但同時好同意頒獎講嗰段
除咗唱得好之外佢真係冇乜特點令人記得
反而我唔係咁諗
一直都冇估到佢唱到侘傺嘅feel
同埋 咤夕 個live show展現到佢好多可能性
係時候同唔同音樂人合作就真
Gin性格應該好鍾意試新野至係
呢樣我唔擔心
好想佢搵啲金牌監製同佢做歌,舒文,carl嗰啲,如果搵Christoper chak加林夕呢個組合仲正
團隊冇一個好肯去盡做一首song of year既決心,做歌plug歌,要好似心之科學咁
fans依然少,唔夠多人識,擺位已反映,少爺占仲好意思搵佢講笑,gin根本冇haters,因為個名唔係響
同埋真正忠實fans可能都唔夠多,唔夠忠實
暫時個定位似女版李克勤
唱得好好 唱功好勁
然後呢?冇喇
2019一定要突破嘅係呢個定形
環球宣傳嘅問題
唱功好已經夠,可塑性又高,係用唔盡,紅唔到歌又紅唔到人,
cd勤俾人咁講都係佢d歌演唱同cd一樣高水準,一樣刻板,又唔係貶義
希望有一日可以聽到佢有一班好堅既團隊出一隻有威力既碟,
或者一隻公認song of year,我真係唔介意好重皮咁俾錢買一件咁既作品黎聽
下年主力巡迴加國語大碟,應該少啲時間喺香港

Gin lee ,我地等你強勢回歸
雖然知佢係想專注音樂
但gin都要做下唱歌以外嘅嘢去增加曝光率同覆蓋率
李克勤都起碼有tvb契仔同送禮勤呢兩個唱歌以外嘅形象

睇下環球幫唔幫到佢R多啲廣告
Gin個外形同身型竟然咁少硬照/錄影廣告
其實唔太合理
雖然預左得女銀, 但都有d灰
佢今年值得更多
多謝Gin 2018 出左幾首好歌
Loop 到爛都未厭沙鷗
其實有呢個質素嘅歌唔少
當年嘅十年如當日
今年嘅自我感覺還好
天地一沙鷗
都有song of the year嘅potential

結果
一隻冇派台
一隻3rd plug
一隻4th plug仲要被ban
真係屌出聲
自我同沙鷗真係慘死
要有gimmick先吸到fans
環球又柒下柒下

btw我覺得歌手唱歌唱得好已經夠 唔使搞咩花臣 但係個market唔係咁諗
一諗起今年覆蓋率最高嗰首係很堅強就覺得好唔抵
gin套嘢咁戰鬥格
出面post好多人留意佢身材
岩岩睇viutv影住張敬軒嗰陣影到後面係gin lee
側面影埋去睇仲正
係唔止宣傳,可以連製作都大搞,其他歌手d幕後團隊可以巴閉好多,唔係話宜家d野冇料到,係拍埋去人地都變小本製作
同埋講多次宣傳真係唔止靠環球,歌迷可以做起
係唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞