【即時頭條】iPhone的最大威脅——微信小程序

84 回覆
1 Like 54 Dislike
擺明係騰訊想攬晒啲野黎做,搞獨市生意兼幫中共統中控制,咁都有得吹到咁大,果然豬圈入面啲豬係最幸福嘅
我有朋友係上海做煙腸
佢同我講一班朋友食飯
可以直接用支付寶分開比錢
以方便
夠鐘叫工人姐姐抹地
夠鐘叫工人姐姐抹地

早就填滿幾個塘啦
方便條毛,係方便監控
咁其實whatsapp都係靠賣個人資料搵食既...
iPhone的最大威脅
咁佢打敗左iPhone,佢自己點算
同 Android instant apps有咩分別

所以iPhone嘅最大威脅,係Google
3721年代,我有去強國民做嘢,班蝗蟲竟然話3721好用,話畫面上面已經有好多去想要嘅link,至於首頁被綁架,竟然話無所謂,橫掂一個首頁就做晒所有嘢。
到而家2017,竟然有香港人講返咁上下嘅嘢,話被監控嘅微訊好用,一個app搞掂晒。
根本係方便監控
所有大陸出名嘅apps都係有收集用戶資料
百度地圖就算你無開gps 都可以自動偵察用戶所在位置
大陸做法起碼係國際級, 老美監控一樣咁緊手,香港真係落後左一個trend
3721年代,我有去強國民做嘢,班蝗蟲竟然話3721好用,話畫面上面已經有好多去想要嘅link,至於首頁被綁架,竟然話無所謂,橫掂一個首頁就做晒所有嘢。
到而家2017,竟然有香港人講返咁上下嘅嘢,話被監控嘅微訊好用,一個app搞掂晒。

大家可能未用過
但我前幾日見外母係微信撳個滴滴叫車出嚟時
我仲以為佢要另外裝app
原來可以唔駛

講互聯網,大陸確實行先過香港

大陸政府將uber合法化,滴滴第二日就收購左uber中國做一哥

相反uber香港到今日仲係到傾緊合唔合法

因為的士背後有黑勢力,689政府要利用佢地,所以要買佢怕,地產界討厭辣招你又唔見佢取消,地產界唔惡過的士界咩,只係太惡無人肯聽689點

上面個次序錯左
uber入支同
你地咪去支那用囉
講到咁好用,又可以叫的士買戲飛畀錢食飯
事實係你個app幾多功能都好,你國家本身就垃圾,你始終要係現實生活
一句講晒係,你係虛擬世界的確可以好方便,但現實啲空氣呢?啲治安呢?啲自論自由呢?啲食物安全呢?
你國家連虛擬嘅app講嘢都有監控有censor,我話知你個app識飛,咪又係爭住移民走
大家可能未用過
原來可以唔駛

大陸政府將uber合法化,滴滴第二日就收購左uber中國做一哥

因為的士背後有黑勢力,689政府要利用佢地,所以要買佢怕,地產界討厭辣招你又唔見佢取消,地產界唔惡過的士界咩,只係太惡無人肯聽689點

上面個次序錯左
uber入支同滴下滴下打過>政府出招拉人封艇,uber監平監賤賣俾滴下滴下>政府將收歸國有uber變成合法
唔使找錢就話好啫
有咩咁特別
講真香港創新科技真係落後大陸甚至全世界好多,如再以優越感去睇人地,只會固步自封

我知一定有人話我係五毛,不過忠言逆耳

講真香港監控科技真係落後大陸甚至全世界好多,如再以優越感去睇人地,只會助長惡勢力

我知一定有人話我係五毛,不過忠言逆耳

改左幾隻字,即刻合理好多。
跟住apple就買撚左個技術
然後大家繼續做果撚
成個精神就係我最憎果樣野:大一統

我要軟件世界夠分裂,夠百花齊放,咁先能夠透過競爭互相制衡
支那又自high
微信根本得支那人會用
威脅d乜

睇數據唔係 全球都多人用
但要驚既應該係fb
近年想做埋ecom 其實微信狗一早就做
大家可能未用過
原來可以唔駛

唔叫收購既 合併姐
太燒錢喇 uber宜家去到g輪融資
好等錢洗
純講方便好用。微信其實無得輸。以買戲飛做例子。用微信禁幾粒制就買完,全程唔洗一分鐘。

我用UA MCL個app一樣都係㩒幾粒掣買完,全程唔洗一分鐘

UA個app真係垃圾級😂
呢條片有提過
仲講埋其他可能性,eg. AI chat bot

https://youtu.be/drXNPy23Xco

Ai chatbot全世界都做緊啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞