【即時頭條】iPhone的最大威脅——微信小程序

84 回覆
1 Like 54 Dislike
純講方便好用。微信其實無得輸。以買戲飛做例子。用微信禁幾粒制就買完,全程唔洗一分鐘。
咁都好自high ? 弱撚智!
純講方便好用。微信其實無得輸。以買戲飛做例子。用微信禁幾粒制就買完,全程唔洗一分鐘。

咁你咪用囉

我用UA MCL個app一樣都係㩒幾粒掣買完,全程唔洗一分鐘

但你要先花時間,入密碼download個app,係咪?
好撚搞笑嘅對比,有冇常識㗎
乜撚嘢程序
Procedure?
大陸啲名真係好鳩

純粹講偷你個人資料超方便。微信其實無得輸。你乜鳩都係晒個app入面,人地禁幾粒制就一次過偷晒,全程都唔洗一分鐘。
支那人竟然用到apple store

咁你就知apple 為左奶共係咩料

apple 再封閉都要俾後門共匪抽插

純粹講偷你個人資料超方便。微信其實無得輸。你乜鳩都係晒個app入面,人地禁幾粒制就一次過偷晒,全程都唔洗一分鐘。

支那野毫無security 可言,當然可以方便

如果有間銀行打個電話,睇到多電顯示就會幫你過數,咁夠方便啦,不過危險之嘛
重有個video chat同短片功能,WhatsApp 好多野跟唔上,有次無帶銀包去樓下比微信比錢都方便,但會講反共野就唔好裝啦 我自己wtsapp we7都有用開
重有個video chat同短片功能,WhatsApp 好多野跟唔上,有次無帶銀包去樓下比微信比錢都方便,但會講反共野就唔好裝啦 我自己wtsapp we7都有用開

我落親街都唔帶銀包,用apple pay算
支那野毫無security 可言,當然可以方便

如果有間銀行打個電話,睇到多電顯示就會幫你過數,咁夠方便啦,不過危險之嘛

咁又無咁流,佢會要你入pw,sofar我老婆用左佢個支付功能咁耐都無被盗過,用ios,an機就唔知啦,利申:ifan dog
最撚憎啲大陸鳩係街用乜柒支付寶同we柒pay,慢到痴孖筋,咁撚落後嘅野都有人用,阻撚住地球轉

反共
講霧霾都被ban 呀
共匪係監察並控制使用者言論 唔好咁柒啦好嗎
睇完之後覺得支那人好有[遠見] 叻叻豬!

價錢仲要平,又唔駛收手續費,如果walkin買反而要買正價仲貴,同香港完全相反
最撚憎啲大陸鳩係街用乜柒支付寶同we柒pay,慢到痴孖筋,咁撚落後嘅野都有人用,阻撚住地球轉

係大陸咁多假錢爛錢既地方,你覺得用現錢定支付寶微信安全d?
補充一點 好多傻鳩好快會留言
"車 美帝Google 咪又監控你"

係呢一點我想有少少腦的人諗清楚
共匪監控你 目的係為左保住自己的政權
就算唔講咩"反共"言論 宜家連霧霾都唔俾講

而美帝監控你 目的係咩? google 下新聞你就知
反isis 反恐怖襲擊 反CP 等等
你踩到以上的界先可能會有intervention from FBI
宜踩到呢d 界的人 好大機會 會影響到其他人的人生安全 注意係他人的安全 而唔係政權的安全
呢班人受到阻止 某程度上係美帝正義之舉

你估係Google d application 上留反美留言 你account 會唔會被block? 有無FBI 上門 答案係 No 不會
但係共匪app 上做同樣事情。。

結論係 好人好者係仲有得選擇的時候用乜春野共匪app 呀
中意和諧? 中意共匪? 老母生漏個腦俾你?
我望唔透班傻鳩

功能上一定係微信強 但我點都唔會用。
呢條片有提過
仲講埋其他可能性,eg. AI chat bot

https://youtu.be/drXNPy23Xco
講真香港創新科技真係落後大陸甚至全世界好多,如再以優越感去睇人地,只會固步自封

我知一定有人話我係五毛,不過忠言逆耳

唔洗安全永遠向前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞