一人一間 香港既國際學校

255 回覆
23 Like 6 Dislike
你點樣入到去?入面嘅氣氛係點
其實都幾怕自爆
HL 6,6,6 SL 都差唔多. 加埋TOK/EE. 你當 36-38左右. (廢過banter )
我係泰國讀Harrow同香港Harrow exchange
香港Harrow d人讀書好厲利,學習氣氛輕鬆得黎個個拎A
可能我見果d都係讀得書既,見唔到d掹車邊既學生
淨係英基嘅已經一大堆
成個中大medic有一半咁滯都係國際學校上黎
好想識啲國際學校abc女
哈羅
蔡繼有點睇
SIS
耀中
Harrow

Btw IB學生黎講真係有道氣
I is kgv
Chinese International Grad

PS
IB 42/45
HL 777
IELTS 8.5
IQ 135
CUHK Med Fac
British/Canadian Passport Holder
咁ching你覺得IB算唔算難讀
Fuck off ESF KGV

Only dumbschite studies in ESF
CIS > GSIS >British Program > ESF
HL 777 here
國際協同, D日本妹真係好似睇電視入面D咁靚.
Kingston
同A level比就一定會. 始終A level只係要讀3科 (vs ib 6), 而且唔洗做咁多課外野. 一科既難易度, A level一科應該就係好似IB 既higher level一科咁. (始終冇第一手讀過A level所以真係唔太肯定)

不過同DSE比我就唔敢講. 一來真係好唔熟DSE. 二來佢競爭好似大好多, 好似話唔知頭幾多%既人先可以攞*? 三來, IB要讀兩年, 但係DSE要讀三年.

讀得IB既話佢應該係expect你有讀完o-level/ gcse 先至會讀. 所以我諗IB教既野應該會深過DSE. 但係我諗一科入面IB攞7應該會易過你DSE攞5**. 但同A LEVEL一樣, DSE同IB比唔洗做咁多課外野.
It's just that rich lads generally look hotter
Fuck off you stinky broke arse
lol basically you only ever need to cram three subjects in IB anyways
講緊國際中小學啊,攞間職訓局出黎做乜
應該唔止五六萬咁少,睇過篇採訪係鬼婆agent中環寫字樓開舖仲要啲客求佢幫手咁濟(搵唔返篇嘢
宏信書唔算?
書院
What subjects did you take?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞