歷史性第一次聯合國提及香港人權自由問題

614 回覆
642 Like 8 Dislike
問答大會呀?
child登失守連登同高登就係噉
唔明網絡點玩,以連登/高登模式,一推post就會係頁面出現,標題行先。識玩連登/高登模式就識玩標題係重點同推post嚟增加曝光率
其次係頭一頁同尾一頁,頭一頁係好重要,因為次序係冇得改,只係根據簡單時序,相信高登年代已經成日講「頭一個回覆好重要」
有心要散播一個消息,標題寫得好,頭幾個回覆方向啱,再keep住推post嚟維持曝光率,基本上係好易操作
而因為高登/連登模式太舊太簡單,所以如果你要攻擊樓主,除咗洗台攻擊,基本上咩都冇用。而你仲推post,你係幫緊佢嘅目的,所以我真係唔明你
Hong Kong Watch 出左有關23條立法嘅報告

New Report: 'Balancing National Security and the Rule of Law: Article 23 of the Basic Law'

National security concerns must not justify erosion of rule of law in Hong Kong, new academic report warns that Article 23 could harm Hong Kong as a business hub

全文:
https://www.hongkongwatch.org/all-posts/2018/11/1/new-report-balancing-national-security-and-the-rule-of-law-article-23-of-the-basic-law?fbclid=IwAR2I4ZrcQ1qdkLLvcJEmzQjjmgDK1NkJa71XvFDK7Y_LjuGxkmAQI-fg35c
下?
我邊到話你係五毛?
child登仔失守連登咪因為噉囉
想攻擊一個網民又做唔到,反而幫一個明確係想keep住散播消息嘅post
仲要講個漏洞極大嘅指控,我「先入為主覺得你係五毛」,如果你其實係想推post嘅,我都會醒水,費事搞咁多嘢。但如果你真心膠,唔知自己做緊相反嘅嘢,我就想提下你啫。你唔係下下都回依啲冇咩特別嘅post㗎嘛,下次入啲五毛post,你又係咁豬幫人推post就真係多得你唔少
不如我講個簡單現象畀你睇,你依家開始留言,新入依個post嘅人有幾多個係care樓主唔答問題,甚至柒都冇人會理,再可以睇下啲正負評,都係唔會點大變。
因為我上面都講咗,一個post最重要嘅位係標題、頭一頁,你後面再玩咩雜耍都影響唔到個post嘅影響力,反而你仲要幫緊佢推post,佢仲開心添啦,唔洗自己推。
中國式自說自話,講多十萬次都唔會變成事實
我都知英國過往都講緊一國兩制雖然面對壓力但運作正常
跟住冇事發生
不過今次情況唔同,因為美國已經反左檯
中國式自說自話
已經嚴重到好多國家都接受唔到
我同意美國會管香港
不過英國應該未蠢到會覺得中國有錢賺
冇答你啲乜?
btw polyu啲post開始留意你
所以我好歡迎五毛推post
咪講咗起碼實際上要獨立囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞