想食A酸醫暗瘡但又驚貴嘅你入一入嚟

282 回覆
43 Like 14 Dislike
相信入得嚟嘅巴絲打都受過暗瘡所困擾㗎喇,咁如果你地重因為價錢煩緊搵邊個醫生睇嘅話,我就分享下我睇過一個好專業,收費公道嘅醫生。我會推介tst 何醫生(男醫生嚟,google 尖沙咀皮膚科第一個result 就係),早排去睇佢,佢用放大鏡檢查完我塊臉之後就話可以俾我食A酸,本身佢話開O 牌(好似$8xx 一個月未計診金),但我話想食R 牌($12xx 一個月另加$500診金,之前聽巴打話如果想慳診金可以叫佢一次過開兩至三個月A 酸俾你,但我未試過),咁因為我上次去睇佢嗰時間診所冇晒R 牌嘅貨,話出住部分俾我先,剩底嗰啲遲啲會叫我上去拎。
咁我今日就上去拎啦,上到去嗰時我問可唔可以入去問醫生問題,佢地話okay之後我入到去問咗幾條問題,醫生再用放大鏡仔細咁檢查我塊臉,我話想食耐少少抗生素防爆發期(食咗冇耐),跟住佢話okay, 到我畀錢嗰時個姑娘淨係收我藥錢(好平),我問佢唔係要收診金咩,佢話今次就算,何醫生好人,下次要畀㗎喇,嗰刻覺得何醫生真係我見過最專業最有醫德嘅醫生 ,所以如果各位巴絲打有皮膚問題我真係強力推介你地睇佢。
另外如果大家想討論A 酸/暗瘡都歡迎
其實一般要食幾耐先得
短則半年,最長我聽過9-10個月
唔通連登member 全部都係白滑靚仔靚女
約左醫生下星期睇。
巴打駛唔駛驗血?
正常係要驗嘅,不過你可以試下問醫生可唔可以食到一半先驗
我食咗兩日就全身好乾喇
兩年前食過一次。
上次無驗,今次想驗左先
食a酸副作用會濕疹同脫髮?
想問下佢係唔係專科定皮膚文憑
我見診所門口寫住專科
其實你上網搵到嘅副作用都有差唔多10種,但會出現邊種副作用係每個人都唔同,最常見都係皮膚乾燥,易有depression, 所以最好搵醫生問清楚
專科黎講算平
依家食緊20mg,O牌,食咗個半月,第一個月會乾身到甩皮,之後就冇點甩過,痘有出過兩三粒,但冇濃,印同疤就唔知點搞,我個醫生話啲印搞唔到,疤就要激光
BTW樓主口吻點解咁似打手
你自己諗下做得專科醫生開診所使唔使搵打手啦on9, 我真係睇完覺得個醫生好好先喺度講,唔聽咪算
巴打覺得佢好唔好
我食完半年停咗 20mg
冇驗過血
本身暗瘡/暗粒問題好嚴重 佢開過抗生素都冇效
然後佢先開a酸比我 然後食藥後一個月好返晒 (R牌)
巴打不如講下價錢同埋醫生專唔專業 唔想有人話打手
book咗下星期去睇佢
本身面同身都有暗瘡
唔算勁嚴重爛面 但宜家唔同以前後生
好易留疤 凹凸洞
想斷尾
想夏天可以著靚衫
驚何醫生唔肯一黎就開A酸俾我
但問過人 輕都有輕醫
應該點同醫生講好
同埋洗唔洗驗咗血先
絲打方唔方便留個tg, 我再詳細咁答
同你一樣價錢
都ok嘅 起碼唔會問多兩句就黑晒面/hea答 不過係有啲趕(如果你冇問題問佢)
諗住遲啲搵佢做激光 好多暗瘡印
其實佢真係好撚多客 遲少少都約唔到 亦都可能咁會有少少趕(但佢都樂意答問題)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞