Previously on Fringe

805 回覆
46 Like 0 Dislike
10 Nina 失敗

見到咁多人圍爐 真係爽

動畫個集講起就有印象

最犀利係平衡世界,唔同時間線,未來人呢幾個大主題入面,每完一個都唔會當以前啲野冇發生咁,仲會成日提住,個個連貫性真係好高。

其中有一幕深刻既係會用番第二個世界/未來既科技去解決萬難

特登封自己係琥柏入面扮死

見個爐圍左咁耐都仲有咁多人其實堅係感動

動畫果集真係好正, S2開始每季第19集都有d特別野
又音樂劇又動畫又玩埋未來

連講返舊時嘅集數都會整個舊版片頭同音樂
咁有心思嘅劇仲係邊到搵呀

真係好鬼有心絲
好多細節位都兼顧到

其實佢final season 講未來人,但係呢樣野唔淨係最後一季先有,係由第一季已經比大家知道,呢下先勁

唔知佢有心鋪排定咩,但作為讀者觀眾,見到啲內容可以浮現到咁仔細,鋪排得咁好,真係十分impressed

冇錯
雖然當初似係S419試水溫成功
所以佢S5先講未來
但又俾佢諗到兜到果下勁呀嘛
唔係冇啦啦插入黎為講而講

10 Nina 失敗

死開啦痴線佬
唯一一套追晒既美劇

估唔到平胸暗瘡肥婆都咁有品味

有聲

最正佢用唔同片頭黎區分
Prime universe
Parallel universe (好似用銅黃色)
仲有過去,未來undefined

藍色 -> 本來既世界
紅色 -> parallel universe
Amber -> 合併既 timeline
灰色 -> 未來

Fringe themes season 1-5
https://www.youtube.com/watch?v=zruY8dSf1Xk

佢有一集講晒兩世界仲要又藍又紅咁轉黎轉去
果陣睇到真係…
10 Nina 失敗

死開啦痴線佬

你個痴線佬係邊到R到個AC返黎
唯一一套追晒既美劇

我當年都好似有係fringe post講野 不過唔記得用咩名
你地班痴線佬到依家都咁鐘意nina
唯一一套追晒既美劇

我當年都好似有係fringe post講野 不過唔記得用咩名

係到有咁多人入返黎傾真係好感動

btw 我唔鐘意Nina架
由頭到尾只係鐘意Olivia bb一個

咁我要ettabb 啦
記得有集係講Olivia, Peter同Walter去一個人屋企,嗰個人以前係Walter做實驗嘅細路,好似係同Olivia一齊有份比Walter去做實驗,呢個實驗者識得read mind,但就讀唔到Olivia嘅思想
到佢地臨走個陣,嗰個人塞左張紙比Olivia,張紙寫住:he is still thinking of her. 姐係Peter仲掛住個假Olivia,睇到呢到好心up
唯一一套追晒既美劇

第一場就爆房

都係 nina bb 純潔
你地班痴線佬到依家都咁鐘意nina

記得有集係講Olivia, Peter同Walter去一個人屋企,嗰個人以前係Walter做實驗嘅細路,好似係同Olivia一齊有份比Walter去做實驗,呢個實驗者識得read mind,但就讀唔到Olivia嘅思想
到佢地臨走個陣,嗰個人塞左張紙比Olivia,張紙寫住:he is still thinking of her. 姐係Peter仲掛住個假Olivia,睇到呢到好心up

concentrate and ask again

咁我要ettabb 啦

呢套劇係我第一套睇嘅美劇
係我初戀女友介紹我睇
每次一提起Fringe就會諗起以前同佢一齊睇Olivia and peter

依家女友冇睇美劇,淨係睇啲on9泡茶劇
每次自己睇美劇就會諗起我嘅初戀

我ex都係因為fringe識

點識

點識架?
點解我冇ex係睇美劇嘅
身邊仲要冇咩人睇過Fringe
好空虛寂寞凍

果幾集根本就係拎黎傷害我Olivia bb
仲有佢返到屋企見到洗衣機入面有Peter件衫果下
仆街Peter
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞