有冇巴絲準備剝智慧齒(3)

727 回覆
8 Like 0 Dislike
剝智慧齒除咗上面介紹嗰個鄧仔之外仲有冇其他介紹
呢排開始痛想剝
有冇觀塘牙醫介紹?
問過鄧仔最早都要5月中先有期
但我依家四邊都長期腫痛流血,有幾隻牙逼到移位添
好想即刻就剝晒佢
有冇專做智慧齒嘅專科醫生推介? 普通科唔夠膽幫我剝 下面兩隻都係近神經線
我好想搞我下排智慧齒
牙醫話冇事冇幹唔洗理佢
你send張xray比鄧仔睇下先啦 我個隻又係超近神經線 睇左幾個牙醫都唔肯幫我剝 之後我send xray去鄧仔 佢話ok 我剝左一個月到 都無乜問題出現
巴打可以send去問下先
生齊曬4隻,上顎個隻冇啦啦冇左忽,以為食野個時崩左。上星期去深圳洗牙,叫個牙醫幫我睇下,先知隻牙係蛀到勁大個窿,考慮到香港剝牙勁貴又要等就即刻剝左,盛惠人仔300,加$100照埋xray,埋單有8折,仲要完全唔腫唔痛。遲啲應該會再去剝埋下顎,有隻生唔出,間唔中會腫不過如果要係中國睇牙,最好搵啲大間同連鎖鋪,會比較有保障
大陸不了,無保障
記得刷牙要刷埋
揾鄧仔啦
依家鄧仔剝智慧齒要幾錢?
下面2隻頂到其他牙開始移位啦

最近照既
唔知剝唔剝好
暫時無痛無盛
之前洗牙個醫生話下排左邊隻智障齒打横生要剝,另一隻就一半機會要剝,但我又完全唔痛,所以剝唔剝好?聽講打針好痛,所以我一直唔夠膽剝
兩年前剝晒下面智慧齒
橫生近神經線全部開刀 一隻收$2700 一隻收$2900
雖然器材無上面各位巴打睇嗰位鄧醫生咁新
但勝在經驗老到極快手同價錢實惠(而家做手術都只係$2500-3500一隻)
最近剝埋左上智慧齒都只係收$600 入房到出房過程唔夠8分鐘就搞掂晒
剝完夜晚已經可以食茶記
仲要唔難book 快則隔兩日就有期
慢就等一至兩個禮拜已經有得剝
佢係牙肉入面好想剝
剝左成3個星期 個傷口仲痛係咪正常
一個星期就拆線
正常拆左線過2日已經唔會痛
上年cool牙果陣已經照到有智慧齒未生出來。然後上星期開始右邊牙痛,摸到隻牙喺右邊上排最後方打斜突出黎。但重點係我左邊都好似有隻智慧齒,但好耐之前已經完美生左出黎

有冇人知應剝左佢定點,剝既話剝一隻定兩邊一齊剝
下面2隻都橫生 頂住前面隻牙
左邊個隻冇發炎 刷牙刷到
右邊個隻出左一半, 另一半仲係入邊牙肉發緊炎 近神經線
唔知去唔去搞好
幾日前剝完 開刀下排 唔腫唔痛
巴打,係邊位醫生
留明
我生齊晒4隻
剝淨1隻
琴日剝咗左下一隻打橫生嘅智慧齒
要開刀
唔知係我緊張定咩
打左幾支麻醉仲係覺得痛
依家諗起都驚
加密講名得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞