有冇巴絲準備剝智慧齒(3)

727 回覆
8 Like 0 Dislike
一定要照x ray 如果唔知入面生成點?
根據難剝程度 如果去專科更貴
我剝上排生哂 900
Lm
剝完先睇到個post
今日去樓下睇牙(諗住洗牙+補牙)
我有個位成日痛以為蛀左,檢查完先知冇
做埋x光照,原來係有隻打橫生智慧齒頂住隻大牙,仲要蛀左
即時話剝左佢,醫生話隻牙離神經線都算遠(1-2mm)
剝左半個鐘,打左麻醉都好痛(十級牙齒敏感feel)
收左我5000幾
下次做下Research先
頭先去睇附近牙醫 話我打橫生
係咁話我會面癱同叫我同屋企人商量下先
仲講話
5200(手術費)冇左可以搵返 面癱係一世
嚇到我hihi
頭先去睇附近牙醫 話我打橫生
係咁話我做手術有機會面癱同叫我同屋企人商量下先
仲講話
5200(手術費)冇左可以搵返 面癱係一世
嚇到我hihi
終於剝晒四隻智慧牙
做手術一定有風險,搵鄧仔剝啦,佢剝慣晒有保証
大部分人下面兩隻都打橫生,including me,唔剝臼齒好易飳,我就飳晒要杜牙根,又一萬 total 要洗兩皮
有D人唔生智慧牙真好
今日book最快已經12月17
想問埋補牙同杜牙根大家有冇好介紹
我己剝曬四隻,因為智慧牙其中一隻要杜牙根,杜牙根我搵樓下近同打聽好,杜牙根要去幾次㗎,所以我唔搵鄧仔杜
dllm
智慧齒都要杜牙根架咩?唔係就咁剝就得?
搭單問
我照過係有齊4隻智慧齒
但1隻都未出 有冇機會一世都唔出?
個時見到有1隻係斜既會隊到大牙

利申:就22歲
今日係鄧仔度剝完右下智慧齒 要開刀
多謝咁多位巴打介紹
真係好好手勢 照完x-ray訓係度即刻黎料打針
前後搞左幾分鐘only 搞幾下就同我講 得啦 剝左啦
不過佢就真係好趕時間 想問多兩句都唔得
之前去楊震牙科剝
下排近神經線2500一隻,上排就咁鉗出黎就700蚊一隻,
抵到爛
所以我咪話淨係搵佢剝智慧牙好了
其他嘢去返自己附近整算啦,牙醫分別有幾大,搵過有時間細心照顧可以問多幾句嘅仲好啦
等咗成年
終於收到菲臘牙科call 我去俾人做考試素材
有咩要注意
鄧仔剝曬4隻要幾錢,下面兩隻打橫生
上面$900 下面$2500-4000
好似話生到40幾歲都仲生緊?
4000-5000都唔貴啦下面牙
屋企附近個間 一黎就話6000
上個禮拜 剝咗上面一隻
收左3500
比左枝漱口水 止痛藥 紗布
但到今日食野都仲痛痛地
想知鄧仔手術咁快,回復程度有幾快?
手勢好唔好?
我剝上 晏就剝 夜晚食碟頭飯
剝下 傍晚剝 第二日夜晚食壽司
因人而異
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞