Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 21) Note "9" etoN !!!

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
等了又等 香港又無beta玩

我自己成條navigation bar hide左佢 視覺上可以自欺欺人

上面巴打點樣整走?
第一頁 有教學 打adb command
https://youtu.be/Yg44Tu6oxnQ

整之前最好係三叔個store down個叫one hand operation實習下用左右2邊做back制,home制 如果唔係一開始你冇左notification bar你會用唔慣
我就係由note2 頂到壞先出s8+
其實s8+ 很好沒什麼問題,但見到n8 n9 個心真係唔高興。但當時壞左機又冇得唔换。
n2 算痴線, 由當年新機5千幾一直用到尾。
用緊碌8換碌9會唔會好ON9
唉, 老婆换碌八 感覺已經比s8+ 強。
始終note手感好o的。

不過點都好, s8+ 個新系統已經好滿意, 我終於可以成日串鳩人做乜要帶尿袋同成日揾地方差電。 用到而家仲有26% 電, 對上插差機係26小時前

15% 以下睇youtube都仲可以睇1.5小時。
我用緊S9+,我去深水埗特賣城買左張 $29全膠貼,貼完發現左右兩邊覆蓋唔曬個mon ,重要左右係有條黑邊,搞到兩邊mon貼外重有光。

有無巴打用過深水埗特賣場張 S9+ $29全膠貼有無咁既情況岀現?定係我買左張次貨
有冇人部s9好容易發熱
trade in 可以幾錢換到
曲mon特性黎
我貼完發現係兩邊闊度唔夠,唔只係曲位,係張mon貼遮唔曬兩邊
三星真係好撚on9
s8+更新完200mb野後
成部機用電量插水咁跌
真喺跌得快咗,之前用一日夜晚7,8點返都有20幾,而家剩返2%
同路,掙扎緊呢2日去緊……廢事trade in 價再跌
點買最平
我見price.com 5700
加600smart octupus回贈

定大鋪平
有無師兄知邊間trade in s8+最抵玩
我打算sunmobile or smartone.
price.com 不嬲唔可信
本身sunmobile 客,好似6400/6500
smartone 街客淨機,有銀聯卡6700

samsung app trade in note 8 $3250

我計自己sunmobile 出,6500-3250-600
$2650 可以upgrade note 9 另外多2年保養

不過認真,唔係粒電,note 8 已經好夠用

舊電真係勁撚到
係load野慢d,845一定快d
而家差滿得10粒鐘電
我用accu battery check 粒電得番87%
不過其實samsung 換電唔算貴,過保養都係400蚊到
我想換真係for 粒勁電同多2年保養。咁就真係可以玩多2年。因為note 8 除左玩3差少少,其他好滿意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞