《聲林之王》討論區 (蕭敬騰、林宥嘉)

1001 回覆
52 Like 4 Dislike
EP1
https://youtu.be/xt2eTwNLLz8
EP2
https://youtu.be/ojjwj4REHmc
《聲林之王》(Jungle Voice),是量子娛樂、金星娛樂聯合製作的台灣音樂類選秀綜藝節目,並與直播平台浪Live、數位音樂平台KKBOX等異業合作。聲林大使為黃路梓茵,首席導師為蕭敬騰、林宥嘉,飛行導師為楊丞琳、潘瑋柏、A-Lin、Faye飛、蘇見信、 范曉萱、徐佳瑩等大咖輪番上陣,ETtoday新聞雲於2018年10月12日網路APP首播,台視主頻、中天綜合台則於2018年10月14日播出。

好耐無睇台灣唱歌比賽
無人睇?
好似有人開過po 但都唔係好多人討論
唔差
點解無人睇㗎
除左剪到啲人唱歌一舊舊都好高汁
個剪法有啲似全美一叮,廢個啲播幾秒就算,但呢啲節目無乜必要認真,咪當聽下歌,睇下yoga lulu 老蕭囉
林宥嘉好撚正
好鐘意忍者龜把聲
都係,應該係廢事徙時間喺啲唔會再出現嘅人到
如果唔係依個對手應該贏左啦
清唱天真有邪完美ko個選手 好撚柒
世紀合唱

真係可以用「屌打」黎形容
唱眼色都輕鬆左好多
佢個對手仲要唱得勁好,完美咁輸左
幾時攞金曲獎
ep1個泰妹好得意
贏在起跑線
第一集都幾好 林蕭兩個合唱係聽出耳油 大部份參賽者實力都唔錯
第二集剪到勁趕客就唔洗多講 youtube comment都屌到化

Overall黎講
1.聲林之王呢個主題多尻餘 揀動物無必要
2.賽制混亂 無端端鬥行catwalk都夠膽死 九唔撚搭八 專注鬥唱歌咪好 整幾個區出黎 鬥跳舞又剩 明明林蕭兩個人都係唱歌為主 你話搵個全方位唱跳藝人黎評 我係參賽者都覺得有說服力啊
3.對賽組合邊條撚人排 有d對決就兩邊都值得晉級 搞到要焗foul 有d就兩邊都難聽都嘔
搞到要焗揀

不過好admire台灣會做一個咁大嘅節目 對台灣本土音樂發展係非常好 希望香港都可以 會繼續睇落去
我諗分組係抽籤?
鍾意羅莎莎
yoga當完兵返黎唱功勁左好多
作息飲食都定時,好撚fit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞