《聲林之王》討論區 (蕭敬騰、林宥嘉)

1001 回覆
52 Like 4 Dislike
小豬好似上緊綜藝節目咁
Ella講評夠中point但又唔會覺得佢好mean
係咪太多評判 完全覺得獅子同樹好似唔見左咁
其實孟辰同艾文同學個次pk,講rap真係後者係好d。但ella 同老蕭根本唔係rap既內行人,如果係專業d以 rap既角度評審,孟辰贏機會細d。小豬同信叫佢地free style其實係岩
真係好唔公平
若凡係似個種台妹派帽格啦,同做作,聽到小豬咁講,其實我都覺得唔奇。但佢係正既
其實明眼人都睇得出若凡係好撚好作,成日有小小扮可憐咁,佢以前一定有人話佢某d咬字發音好特別好好聽,搞撚到佢成日發埋d音聽落好撚做作好撚難聽,個人唔夠真。面我覺得莉潔唱歌係好好聽嘅但係又係個人唔夠真,都係有小小做作嘅感覺,2個都唔真誠
若凡真係好撚做作既。但係正既
其他四個投完先黎free style?
唔係話freestyle錯
係投完四票先跳出黎講呢件事錯
我都覺佢同莉潔係造作😂
長頸鹿、佳歡、Gail都好真😍
馮同贊都真,但唔特別討喜
同意,個人好中意烏龜
本來聽完佢個故事,覺得佢畀個男仔飛左,再唱呢首歌,真係好心up 聽親都好投入
但睇完原來佢先係飛人個個,聽返走了嗎,有d出戲
不過佢真係好靚 跳舞好睇 唱歌好聽仲要好有感情
我都覺得Ella講得岩喎
咁節目setting係考當日演出 唔係freestyle
Freestyle 對本來投左既票都唔公平
小豬勁垃圾
GAIL 真心勁
連金曲獎男歌手提名都未試過
好心製作單位咁唔識做邀請你
都應該有自知之明拒絕出席啦
咁細個就咁有台風
重點係gail無其他童星果種世故/扮野ge感覺
好謙虛 好努力
今集個兩個評判完全係敗筆 當左係大陸綜藝節目咁
嘈到仆街但完全唔好笑 睇到好尷尬
個2條友一講野我即刻mute左頂唔順
點解咁少人討論
明明個節目幾高質,雖然賽制on99 主題太夾硬,老老套套歌唱選秀咪算,又要森林主題分晒組,分完又冇分別。
但係,感受到兩位老師既真誠,好既讚、衰既真心講出口,但又唔會好惡。見住d選手真係有進步,好似若凡、東翰個堆,已經同第一集睇幾唔同。
好過大陸歌唱節目做場show,個個都讚,講埋d好聽說話
算多人㗎喇
好想快啲到星期五睇李友延呀
我覺得分組意義不大
但動物主題都還可以 有幾個選手都係記佢地動物名

我係為左睇導師先睇依個節目
覺得今屆無咩邊個會紅得起
(Gail本身就係明星。。)
友廷係勁但唔似會紅
烏龜
掛住長頸鹿
長頸鹿好靚我覺得😳😳

笑死,唔認得佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞