[Mini Cooper] [第二個Post] 修嚟交流下啦!

369 回覆
5 Like 4 Dislike
仲pish唔pish到?
近排心思思想買架mini,想問下眾巴打

1. Mini Cooper One 係咪真係好似網上有啲人講會唔夠力?我預平時多數只有一名乘客

2. 2013 Mini Cooper S 同 2015 Mini Cooper One 你會點揀?

感激不盡!
F56 one 1.3 turbo 你個要求夠晒
cooper s 應該會開心d
唔好意思 小弟堅唔識 One 唔係1200cc? 我就係以前聽人講過少過1300cc 唔使考慮先咁掙扎,但而家係第三代 vs 第二代,新兩年,而且One好似慳油好多咁
因為加速快啲?有啲人話One嘈啲我諗住週末去試試
因為我買左non s 有d後悔個陣無買到s
sor 1.2t打錯
有TURBO的所以唔會真係咁曳, 坐過既人都FEEDBACK有驚喜
當然啦, 如果你想快D爽D, 就要畀多D$
齋代步+2人坐, 唔會快車, OK啦
邊方面會嘈D?
ONE應該係最靜啵

如果你既BUDGET係F56 ONE都買到 (即十萬左右?)
咁2013 = R56尾期, 你應該可以買到COOPER S
後悔個位係?加速慢?我喺啲台灣見到人講exac7ly同一樣嘢,令我更心大心細! 但理智啲好似樓上巴打咁講,代步可能One其實都夠
個網話引擎,不過小弟真係唔識分,係咪啲料差啲隔音都差啲

無錯係十萬左右budget,2013 S Soda 同 2015 One 差不多價錢,不過真係唔識揀,上網又唔係揾到好多料(可能我唔識揾)
你要快就r56 要舒服就f56
上28car 10年車mini one 5萬左右先岩budget
但有咩要注意?
未買過車
謝謝指教 我兩款都親身試試個分別先
s 睇落靚仔d
買mini係咪買bmw engine比較好?冇咁易壞?
新手想問下到底點分
F series 開始先係bmw engine
咁Cooper 同Cooper s 果d又代表緊d咩?
性能/外型
Cooper b38
Cooper s b48
請問2019係咪會出新countryman JCW ?
2019 JULY - 新clubman jcw (304hp) 投入生產
2020年中(暫) - 新countryman jcw (304hp) 投入生產
要等到2020
買返去自己上stage 2啦
539000好似齊options ?
唔包導航
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞