[Mini Cooper] [第二個Post] 修嚟交流下啦!

369 回覆
5 Like 4 Dislike
ths 呢d咁基本都要加錢
其實好多車都唔包
不過香港垃圾運輸署連carplay 都唔畀
Cooper Sport 2019
想請問一下大家有無推介邊度可幫R56加泊車sensor?
間間車房都識攪架啦
一係你FACEBOOK SEARCH 威信 工作坊 (英文)
謝謝
想入手架二手mini ,有冇話邊個年份易出問題?
2012年之前的gen2 前期Cooper s
如果想買架Countryman S R60,想問下有咩要注意? 係咪都要揀14打後果D款? 我見有分1.6同2.0,香港係咪得1.6? 1.6 係咪190匹?
Thanks
2.0係 f60 s
306hp JCW countryman / clubman
https://youtu.be/McpFvZlMWlw
印度清奈捕獲
得自可惜,棍就正
如果係一般cooper,有無話要注意咩?
我見好多人放都係20-60k,不過係2004-2008年
呢啲又會唔會易出問題?
申利: 要整就預咗,不過真係對mini 愛不釋手
BMW 漏油係MUST, 執咗佢開心返埋黎
買舊車咪
主要換水箱水喉水膽呢D,火嘴全車FILTER, BRAKE皮等等

其實咩車都要整架啦, 係D車主閪,唔保養,攪到架車出事又唔整就賣先多問題遮
可考慮下2014後GEN 3既"ONE" 平 , 有TURBO有驚喜
Pish
一般來講,如果買2手04-08年車,使唔使整幾皮野?
新仔出車,但唔想考慮Jazz 之類
我都知車好睇彩數,要整嘅,日本仔車都可以好大手筆
不過想知個約數
睇過一下2手,個價都硬淨架喎
不過mini one真係好正,外型同size都有驚喜
10萬左右?
14萬買到Cooper 1.5t
2012 mini cooper二手
竟然有人討論mini
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞