[Mini Cooper] [第二個Post] 修嚟交流下啦!

369 回覆
5 Like 4 Dislike
Clubman 未試過唔知,3 Door hatch 係夠
買架2010年既one , 定再舊款既cooper 好 新手第一架車唔想買咁貴, 但又想買mini
2011-2018,點都少D問題
睇扭力啦 日常揸車睇匹數冇用
最大扭力19kgm 1250-4000轉 好夠用

揸緊clubman cooper
多謝巴打 諗住係28買部比老婆接送四大長老同放學 不過極少第二代盤再唔係就超出預算
有時minkhk有陳列車優惠 月供都唔會太貴
你可以留意下佢地ig/fb 再諗一諗佢
其實都有諗過 不過做緊樓奴又自己搞小生意唔想再降個財務評級
如果唔係老婆以前係英國揸開mini對佢特別有感情 我是但買部雙田算數
上YouTube 救番個敞蓬
尾箱原來有個制 ,尾箱塊板平時壓住個制先可以開哂
搞一搞塊板,奇蹟既事發生左
但係呢兩日大雨都仆街

個敞蓬落左一半上唔番黎
點搞😢?手動得唔得?
想請問Countryman 12年 想裝專用多媒體touch mon, 可以去邊度揾?因為上網只係見到台灣有 感謝
唔想煩唔怕貴就search 停車場名 workshop
新手想買二手mini, 十萬budget可以有咩選擇?

又要舒適(因後座間唔中坐人)又想開蓬應該點揀?

Thx 巴打
咁咪開縫,開縫易上落呀,後座唔係想像中咁逼,好過bmw 1 / mb a
早排見到最新5門coopers對車尾燈好正
不過太貴
想問下大家13年以上嘅coopers 有無咩通病?
麻煩晒
買開蓬車有咩要注意
新一代mini冇乜問題
留意啲膠邊有冇老化
想入返TG group 學下野
@peterchu1999
thanks~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞