10年前套真係好撚好睇

417 回覆
267 Like 6 Dislike
你個名
每次網上追完新個集 到夜晚都會仲睇返配音一次
記得有個角色睇得出邊個嚟自平行世界,話平行世界嘅人會發光,結果peter發光
記得
好似Walter一直想收到(老婆送?)鬱金香
佢本來係幫警察做說客氹博士自首,結果幫拉埋簾幫博士完成時光機,博士喺過去臨死訂咗支花去解返Walter心結

嗰集好感人,兩個科學家以行為表達出惺惺相惜
好好睇,果時個個星期準時去BT.
初初幾季既故事成日有驚喜
好可惜係最尾有d 爛。
而家Netflix 有返prison break,
希望遲d 有埋呢套同24 就正
應該實有 時間問題
Crossover 去紅宇宙

Windmark
每集間場嘅圖都有意思 ,好正

班癡線 fans 寫 program 解個密碼
咁癲 解左啲咩出黎
好有打機feel既彩蛋
每集都有一個密碼
http://fringe.wikia.com/wiki/Glyphs
第一集個密碼就係Observer
其實observer差唔多由第一集開始集集都出現 差在你留唔留意到
https://youtu.be/QlG1gwkyJxk
勁好睇!
以前每一集都勁有心機咁先睇一次
再睇文章分析劇情
之後再睇多一次
搞到英文進步神速
由UE爭啲唔合格變到拎到D
有冇得整?想用黎做鈴聲
集集都有observer
觀察員 呢個角色真係好有趣, 亦係我多年網名既由來
白色鬱金香係代表 forgiveness

最愛呢集 , S108 同埋 S303

S108 Equation
https://www.youtube.com/watch?v=K4yEHl1WtzA

S303 Plateau

估唔到引左咁多f檔案出黎
You are my favourite thing, Peter.
而家科技咁發達 自己google down落黎任你自己cut都得啦
S303 Plateau

呢集最有印象
係咪個個用蝴蝶效應
真係好正
You are nothing but tech. I would be ten times what you are if I had that tech in my head
一開始覺得女主唔係好靚
係順眼同少少型
點知平衡世界嗰個一出 眼前一亮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞