10年前套真係好撚好睇

417 回覆
267 Like 6 Dislike
我個陣係
lm loop 咗十幾次起碼
到依家都係最鍾意season 3 firefly
成集都on edge, 跟住仲有walter 發現咗原来係會整死咗個歌手個仔
痴線佬
Dr Brown
佢其實暗藏好多easter egg
係jj abrams 其他戲嘅ref
有冇人有追埋cloverfield plot

睇翻第一集 個個人既對白都好怪未夾到
但啲回憶湧緊曬出黎

第一集就有波仔睇好 fit
呢幕都幾經典 入水槽
當年down左首op cut做自己手機鈴聲
用到而家都重用緊
登登登~登登~登登~登~~~
第一季最正係September 出場嗰集
伏線去到最尾先知child observer 係佢個仔
估唔到
,睇反完來第一季差唔多集集都有September 客串一下
係咩 ?我唔記得曬啦
好正 好似重新睇過咁
我記得有一集 有個博士想時光倒流救返佢老婆

最尾walter幫佢解決左技術上問題

博士返到去同佢老婆一齊死左

最尾仲送左白色鬱金香俾Walter,呢集好感人

walter覺得係上帝原諒佢嘅signal
係好睇,最後爛尾都要睇
呢套劇係我第一套追哂既美劇,見到個post 回憶返哂黎!
鬱金香果集睇完好沉重
拐Peter 返黎做自己個仔條橋好正
Anna 既堅韌精神
助手Axxxxxx 同walter 最後果集終於叫返岩名 好感動
隻牛
好多好多當時科幻既劇情好好睇
最後佢地個女死左果幕
呢劇最鐘意一定係walter 這個角色太有趣
Astro

個助手叫 Astro
好鍾意呢套劇
可以重煲10次都得
佢首opening theme song好正
你睇到Season 1最後一集 (20集)同埋Season 2 第四集就知道佢唔係壞人...

http://fringe.wikia.com/wiki/There%27s_More_Than_One_of_Everything

http://fringe.wikia.com/wiki/Momentum_Deferred
其實Season 4 第2集最後幾分鐘已經暗示左刪除記憶並唔可以完全將記憶洗去...
我最鍾意睇Season 2 Episode 16 "Peter" 個intro好正, 好似睇緊以前教育電視, Peter的身世解開, 個刻好震撼!

https://www.youtube.com/watch?v=6DJ6zigLkJY

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞