10年前套真係好撚好睇

417 回覆
267 Like 6 Dislike
睇到第三季就無睇,個世界觀設定好正
假Olive 同 Peter 啪啪啪
Walter 真係超好戲,個種無左部份記憶既無奈,同埋身體小動作都好正 仲要扮埋Waternate
用lab隻牛奶整milk shake
睇到第四季無心機追甩左
仲有集個爸爸為左復活個女攞返捐出去既器官砌返件做木偶個集都好深刻
Olivia Dunham, FBI
中學嗰時覺得頭3季仲好睇過X檔案
可惜身邊frd唔睇明珠
唔怪得偉達記唔到
呢到都咁多人記錯
我覺得第三季最好睇
btw有無人同我一樣都係聽麗音嚟睇?
個時啲配音真係好正 係tvb配定買出面配完既翻黎
我成日覺得有一個配音班底好勁
真係配到好有原劇既feel同啲聲都好好聽
有心搵唔會無,不過要上大陸網先睇到
我係上網追緊之後先見到tvb預告會播第一季
之後就網上睇原音最新
再睇tvb既麗音重溫多次

無記錯係星期二夜晚930定1030
當時真係好睇好多 宜家太多差唔多嘢
英雄片 律師 醫生 女人 大逃殺類
我係因為睇左Season 5 Episode 1, 所以從頭睇! 真係好正!!!

Olivia封印左係Amber到, Peter同個女去搵佢

Olivia封印左係Amber到

https://www.youtube.com/watch?v=5rS2DaiUalU

https://www.momovod.com/vod-play-id-41077-src-1-num-1.html
係 變左90年代咁
呢套戲個導演真係鬼才 好敢開手去做
我琴晚睇到夜晚4點幾先肯訓
今日睇到第一季第5集 又係講緊琥珀殺人
呢個都係?
應該係同一個世界觀黎,因為有集Walter 提過下X file
係 講起都記得
琥珀主要用來封印兩個平衡宇宙的soft spot,避免有災難發生(例如有旋渦卷走市民),但有時有D人走唔徹封印左係個琥珀入面, 至於點解Olivia會被封印, 我都未睇到
叫凱翠咪得囉
隔1,2年又會睇一次

最深刻係olivia 用盡全力返自己世界, 之後過一段時間知道peter 認錯佢係到喊個一幕
係啦 啲記憶翻緊黎
我一路都覺得佢好靚
愈睇愈靚
Season 2 Episode 1 政府想shut down fringe division 暗示Fringe是之前的X Division

https://www.youtube.com/watch?v=CDpmbPFKMYw
第5季D琥珀唔係用嚟封印旋渦,係等主角佢地可以假死避OBSERVER。
睇到真假olivia交換左果季之後就冇睇,有冇人記得係變季,想睇返
You never know when to give up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞