[I/A/PC] 夢幻模擬戰 - 奶騎世界第一 (8)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我不可能 是你的分子

官網:http://mz.game-beans.com

活動:

首抽開局推介:

百搭奶騎 - 蒂亞莉絲 (11歲,咩陣營都可以放既神補)

帝國陣營 - 利昂 (新手限定池, 首抽中可以照開局)

光輝陣營 - 雷丁 / 莉亞娜 / 艾爾文 (新手限定池, 首抽中可以開局)

新手 FAQ:

Q: 女神問題點答?
A: 女神問題答案會影響主角職業

忍: 答案:1、防禦 2、冷靜的判斷力 3、在天上的世界 4、夜晚寧靜的小屋 5、熱情 6、接受 7、為了保護所愛的人

騎 (光輝陣營推薦): 答案:1、撤退 2、粉碎敵人的破壞力 3、不存在 4、為了得到想要的東西 5、不屈的精神 6、互相給予 7、為了名譽

飛: 答案:1、反擊 2、優秀的機動性 3、我就是神 4、為了守護想要守護的事物 5、勇氣 6、服務於人 7、為了保衛所愛的人

弓: 答案:1、防禦 2、冷靜的判斷力 3、在天上的世界 4、春天綠色的草原 5、忠誠 6、互相給予 7、為了保衛所愛的人

Q: 陣營有乜用?
A: 遊戲角色分 7 大陣營:

按照陣營搭配陣容是因為後期有超絕,很厲害
前期有 SSR 用 SSR, 有 SR 用 SR 就得,不過資源問題,避免重覆培養
所以還是一開始就培養一套主力陣營最好

Q: 升 Rank 點計?
A: 用 1 體升 1 Exp

Q: 角色 Level 上限點計?
A: 角色 Level 上限 = Rank +1

Q: 卡關點算?
A: 前期卡關大多數可以升 Rank 升角色 Level 解決
打兄貴升兵仔能力,有升同冇升差好遠
升/突 SR 裝備
用下腦, 唔好成日靠 Auto

Q: 邊隻係小紅帽?
A:

Q: 單抽定十抽?
A: 自己決定

Q: 開唔開 TG Group?
A: 單機 Game 有乜野係度講

Q: 首抽係咪第一抽?
A: 第一抽一定係蘭斯

Q: 隻game冇體可以做咩?
A: 食包/爆石回體

Q: 我有乜乜乜同乜乜乜,應該抽邊個 Pool 好?
A: 右鍵開新 Tab 放大

Q: 轉職石點用?
A: 每一階職第一次開係免費,所以無輪你點升都好 要精通曬2條線要2粒石,已經精通既職業可以用錢互轉,轉2階 5000錢,轉3階30000錢

Q: 課唔課金好?
A:

輕課建議買月包,游戲體驗會好唔同

Q: 點課金最抵?
A: 手機版 的話,直接用信用卡課
現時唔同額嘅首次增值都會有double 石
課晒手機版優惠嘅巴打,請轉開PC版
PC 版同手機版一樣
現時唔同額嘅首次增值都會有double 石
PC 版同手機版係分開計
課完手機版,PC版仍然有首次優惠

PC版mycard增值教學:
NT$1=mycard 1點
依家買300點同1000點會有野送
詳情睇官網
入手方法:7-11, OK, 2000fun
1000點=HKD 265
買左點數,佢會有張單
裡面寫住卡序號同密碼
你打開PC版,揀想課石面額
然後會彈去增值網頁
入返張單嘅卡序號同密碼
咁就完成
Mycard 增值獎品會起game內信封出現

Q: 都市傳說有 2% 保底 SSR,真唔真?
A: 我唔撚信有囉! 佢老味

Q: 邊種光最靚?
A:

Q: 有冇人因係 play store 退過款,被 ban 咗 account ?
A: 官方有講過話會打擊惡意退款, 仲整張 email 黎叫退款人入返錢俾佢,唔係告退款人,岸鳩。

Q: 聽人講隻 game 係無底深坑,唔重課根本就玩唔到落去, 真唔真?
A: R角都爆到機 ,唔好睇小主角三小強

Q: 附魔初期會唔會裝?
A: SR 夠用到後期,唔洗驚曬料,附魔卷任出架喎? 咁都慳...用完過關pvp都輕鬆好多

其他實用 Link:

夢幻模擬戰手遊英雄攻略匯總 全英雄使用指南 (殘體注意)

https://www.gamersky.com/handbook/201808/1087299.shtml

SSR卡簡介、評價、建議(轉載):

https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=33596&page=&snA=249&last=

SR卡簡介、評價、建議(轉載):

https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=33596&snA=250&bpage=1&top=0&ltype=

了解基礎系統(轉載):

https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=33596&page=&snA=711&last=

新手指南(轉載):

https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=33596&snA=168&bpage=3&top=0&ltype=
唔記得del左個quote佢

第4個箱終於出了SSR
要刷料刷幾日
呢幾日見大家講要煲兄貴同女神儲素材
但係有冇買埋月費拎多一場獎勵?

我自己買左月費,如非必要都係每日打完獎勵就算
38lv 訓練場平均8 lv,算唔算升兵升太慢
果個如果有課一定要買的 8LV算係偏低
其實可以唔洗每個都打
先集中打左自己需要既先
盡早解鎖彩書兵 3階兵勁好多
刷到關服
有時只係唔想組隊越級打
太花時間等人行

即係拎彩書兵重要過煲爆哂被動?
中級個本要勁多.. 但1次又出1本2本 點刷阿
有無18禁版?

到底男主角係轉飛騎定騎兵?
留名
屌你到底比唔比奶騎我
抽左幾十抽都唔中係咩玩法
大家前期既目標都係衝到12級拎彩書兵
被動都主要 但我一定優先拎自己岩用既彩書兵先
玩光輝 轉騎兵會好過飛兵
開波D巴哈台仔永遠話飛兵最勁
但係光輝飛兵已經有雪莉
光輝冇咩騎兵 男主算係最勁騎 氣刃又可以打兩格

個人意見
彩書其實打邊關出
想奶我隻奶騎?
想一手撕爛JESSICA條裙
咁老,.....不了
老先有女人味
夠淫反主動騎返你係咁UN
沒有絕對,每人玩法唔同。
不過馬修揀飛騎係可以慳左騎兵唔使練。
專注練飛騎,同雪莉雙飛騎pvp 都好猛。
所有兄貴45級以上都會出

每日獎勵出既機率大D
不過你練兵場到12級同埋條線連到去你想要果隻兵
先再打彩書都未遲 1本唔難有
35都未打到.......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞