[1月買中鋒]車路士球迷討論區

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
搵人腥條miss單刀精華比佢睇佢點兜
麥巴比尼馬踢歐霸
隻翼過晒人落底 佢仲係禁區頂散緊步
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20181025/20530110

爆相爆片:阿叔黃金右腳抽射
老鼠飛上一樓撻落地

用棍扑、大腳踩都唔得,畀隻老鼠跑咗去。讀者Kenny噚日朝早大約11點,經過慈雲山慈康邨康添樓對開,見到一男一女清潔工喺度捉老鼠。有個阿叔行過見佢哋兩個人都搞唔掂就話:「唉,喺倔頭路你都拍唔到佢!」跟住就忍唔住出手。

個阿叔輕輕鬆鬆行埋去,隻老鼠咁啱向佢個方向走,timing啱啱好,佢好似當隻老鼠係個波咁,使出黃金右腳大力抽射,兩個清潔工即刻彎低腰閃避,隻老鼠俾人踢到飛起,幾乎去到1樓咁高再跌返落地。

阿姐扑多棍補飛
Kenny都讚阿叔「佛山無影腳,寶刀未老!」阿叔踢中目標哈哈笑,兩個清潔工都話佢犀利,清潔姐姐第一時間走埋去睇吓隻老鼠,阿叔就氣定神閒行埋去,佢邊行邊話:「暈咗啦!」清潔姐姐亦都好開心確認隻老鼠暈咗,之後仲加多棍補飛。

黃大仙區議會食物環境衞生事務委員會主席、慈雲東區議員何漢文話黃大仙區議會一路以嚟都關注鼠患問題,喺未發生彩雲邨居民感染全球第一宗由老鼠傳人嘅戊型肝炎之前,每次區議會嘅食環會議都幾乎有講鼠患問題。何漢文話根據每個議員提供嘅個案數字嚟睇,感覺上係遠超過食環署公佈嘅鼠患指數。

何漢文指出,慈雲山慈民邨同慈康邨一向都有老鼠出沒,屋邨入面嘅花槽經常有鼠洞,何漢文形容「封完又有、封完又有」;「山竹」風災之後,斜坡冧樹留低好多樹窿,唔知係咪咁令老鼠多咗,區議會曾經要求食環署加強滅鼠工作,但何漢文慨嘆,問題惡化咗就冇,但老鼠減少咗我哋又唔係好覺!
火撚大戰老鼠
原來已經隻咗揪
真係約隻揪
睇開轟 十個都有十個讚成 世三自己射
就算安有時浪射 都好過比達狗 控甩
衝出來柒
仆街啦古烈治 斬波去中鋒位DUMP低頭放棄頂波 任人地中堅HEAD哂 又關冇供應事
想早點返去沖涼
古烈治當年成日比波個前鋒!
因為果個係雲巴士頓呀
你試下佢同達仔踢返場
下下唔係食草 就控甩
上場熱狗輸比疤又係佢衝出黎柒
上年達入果球又係
搞咩回塘得咁快
成班前場 用心組織 跟住達仔一個唔該 控甩 跌低 比人打反擊

你係 隊友都想dklm
達仔打反擊都仲得
打陣地真係打少個
So call 打反擊仲得都只係炒單刀唔比人立即打反擊
佢同費托都好似
但佢d把握力差到
走到位但唔入
王...達
火撚鳥=牙叔
老鼠=老鼠
https://streamable.com/rtcq1

唔怪得干蛇咁想要佢
防守大師
一野推過去
尼馬同卡雲尼爭食
#welcomeCavani
Welcome Zaltan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞