[DC] Titans - S01 討論區(1)

562 回覆
7 Like 3 Dislike
dick比人打針個段內心獨白
最尾仲要燒衫
今集劇情好反智
Rachel可以咁容易逐間房救晒啲人
每間房都幾乎冇人guard住
個啊伯明明有籌碼威脅Rachel唔準反抗
但Rachel殺左啊伯可以冇人知
上集講Dick同Jason明明好吸引
今集一講返Rachel主線劇情就崩壞
原先對呢套劇期望好高
反而我覺得節奏好慢,每集好似劑牙膏咁,Rachel條主線已經睇到我唔想知佢老豆係邊個
Rachael咁快接受到自己去殺人既
Beast Boy比你條仆街累死
好正
節奏超快
《夜魔俠》講成三季都搞唔掂嘅殺與不殺掙扎
嚮呢部戲好爽快咁處理咗

雖然又玩超能力又多奇幻角色
不過呢種暴力風格反而令部劇變得好寫實
老實講
嚮現實中同人打交
要令對方失去活動能力
邊可能輕輕打幾拳、劈下頸就收工
好似CW班英雄咁輕鬆
呢部劇羅賓下下打到敵人斷手、碎膝、爆缸、腦震盪、內傷嘔血
先算係打低敵人
咁係合乎現實好多
好似上集Jason打班警察
先不論佢仇唔仇警
要令一班警察失去戰鬥能力
真係要打到佢哋咁傷先叫合理

已經唔係好爽快咁處理咗
係冇處理過
之前幾集啲打法同出血量係冇可能唔死人
如果你話係Question,後期Jason Todd嗰啲係咁嘅風格都接受到

宜家連Titans同Hawk and Dove都係咁,呢個universe完全係崩壞
DCU廣告雜誌
想快啲睇Doom Patrol spin-off多過Titans
CW就咪提啦
慘在佢成日loop Rachel條線呢,一係佢索性擺低唔講住主力逐個角色深入小小去講,而家Titans係成個系列第一部,如果以單獨一部劇黎講會相當唔妥已經死得 WB成日想係一部作品就盡量擴大個世界觀,我覺得佢係呢方面玩到有啲走火入魔,如果純DC fans本身好熟悉啲角色同來龍去脈就話收貨,但本身唔熟既就會覺得佢每個章節都蜻蜓點水咁唔知頭唔知路就又跳去另一到,我都想睇到佢會慢慢擴大個世界觀再玩crossover,但可唔可以先拍好一套整體質素都高質汁既先
BoP cast咗Cass
問題係DCEU都已經比佢呢招玩爛左,點解去到TV-series都仲要咁玩,如果最後出到黎口碑又差仲邊個想知你個世界觀,你要將第一套拍得高汁啲人先會想有興趣睇多啲延伸落去嘅世界觀
一次過睇節奏咪快
一個個禮拜睇慢到訓
咁巴打願望真係好低微
我覺得WB明明好有條件係DCU既電視劇上面殺出條血路,咁多好牌係手都路識用真係有種恨鐵不成鋼既感覺
Legends當膠劇睇幾好
仲記得arrow上個season
argus班精英潛落水之後電死晒
套野擺明預左比人binge
試下Netflix個堆劇如果逐星期出一樣慢到喊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞