(有圖)香港機場真係好靚,廿年都仲係咁襟睇

426 回覆
1781 Like 49 Dislike
仲有設計太花巧 令人唔舒服
浦東萬箭穿心 深圳密集恐懼

金玉其外
真係笑撚死
星加坡T4同香港個垃圾T2係同一風格

香港個中場>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 星加坡T4 = 香港T2
一條條野吊喺天花板做乜鳩
韓國仔機場幾靚
無乜國家有咁大落落地玻璃等飛機
係呀真係識條鐵
啟德未執前成日去已經覺得好舊啲燈仲要用黃色
同幾年前未翻新桃園T1一樣啲設備見到都覺得落後
如果依個年代新起嘅機場仲比本地人/遊客見到依啲咁有urban planning嘅特色發發聲
樓上咁多人嘅回post已經講晒見到啲外國舊式機場冇人會好feel啦
兩個機場都令人好唔舒服
失敗設計
PVG參考咗葡京賭場個風水陣
要出入境嘅外國人都遭遇大劫
之前去屎忽痕去鳩鐵站睇下 嘩屌 真係好似去左深圳北咁 又暗 啲牆同窗仲有地板勁多積 真係嚇撚死 普通西鐵站都靚過佢 同機場簡直唔洗比
去親機場唔理係接送機定自己飛都好開心
好光猛好靚
簡直就好似小學個d一日旅行咁
我都覺得自然光唔夠 玩玻璃又唔玩盡佢 得個多字
冇計
西九高鐵站由新加坡御用設計師操刀
唔係掛
深圳機場都係同樣參考葡京賭場
但我唔肯定邊個位
去過咁多個機場真係得香港機場有旅行果種feel 尤其係坐夜機
客運廊我有份參與建造我自豪
好多人拎新加坡同香港比
我覺得 邊個好d 好睇你用既係邊個terminal

SIN T1, T4 未用過 comment唔到

SIN T3 的確係幾正既 肯定好過香港既T2
同赤鱲角機場 Terminal 1比
起碼都係同一個level 甚至好少少

SIN T2就真係好殘 HKG T2都輕鬆屌打佢

至於歐洲既機場
Amsterdam 同 Zurich 都唔錯既
Heathrow 新T2 同香港個感覺幾似
Heathrow T3 & Gatwick就真係幾差下...
之後會唔會參與
坐凌晨機十一點零到機場同日頭人來人往又係另一種 feel。
不會了,轉行了
之前去過澳洲Adelaide嗰個
一落機嗰條通道,我以為係睇完戲行後巷入返商場
Check in counter都係,好似戲院售票處
西九龍站靚d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞