[BL] 第197回召集腐男腐女 歡迎新人

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
不過實有人留底re upload
呢幕好靚
不過第一季主要權鬥
希望第二季多啲佢哋嘅互動
我都諗著去韓國就掃漫畫
全彩好靚 仲要勁厚一本
唉...咁就真係冇得講
根本係人嘅質素問題
我可能儲留底 但唔會re upload
一切都無法避免

話說大家都要貨金計 我都唔明點解漫畫會貴過小說
我都係鍾意先買
佢哋唔想人白睇唔畀錢支持作者 其實都理解
但依家啲門限愈嚟愈高 好煩
仲要唔同組唔同規矩
Make sense得黎又好白痴
同埋呢個方法都唔知邊個諗出黎 以前都冇嘅
依個真
睇一話漢化要我影至少6本單行本
咁我寧願等中文版出
反正我買齊哂幾時重睇都ok
以前主要係event會係咁
只不過唔係人人會睇埋event
因為日本d event 買dvd都好貴漢化又煩
聽朋友b講佢一直係漢化組論壇到down漢化版event / 去粉絲論壇到down生肉
但d論壇其實都好難入到去

個包裝真係好靚
以前bt有
而家好似b站有時都有
我多數都係b站到睇
有就有 冇就冇咁
B站我睇過嘅多數就真係漢化組自己upload (當然都有人reupload啦)
Bt我估係有人私底下由論壇download 落黎之後再upload 上by
啲論壇要打一大篇感想文先入到去 好煩
仲要畀人批你篇文 滿意先入到
相對比較 買漫畫po相比較易
最大問題係唔統一
有啲要你買夠30本 有啲要你買過某個作者
有啲要你買佢譯緊嗰本
唔知佢有box set
淨係喺作者Twitter見到封面好靚
唔知幾錢呢 之前淘寶見到啲韓漫8x人仔一本都幾貴
諗起祝姬已經完全漢化咗幾年,仲未肯放出嚟
Bt果個網多數都係漢化upload我諗 以前冇咁煩麻
唔想人白睇唔畀錢支持作者 但同時佢地要SHARE資源做大大喎
唔係邊有咁多粉
根本會買既人就會買, 唔會買既人直頭連個作品有出都唔會知啦~

我自己年少時有好努力咁升論壇ACC 都混到好高LV
我唔洗買書都有新掃既BL漫睇,
但我都係直接買單行本, 我當個論壇出書目錄咁睇
係BL小說真係靠佢 搵出書版黎睇 第二度搵唔到
我係冇心機玩論壇果啲黎
小說真係好嚴 好難有人流出
果時係uwants到求出書版
而家已經冇咁執著出書版
但好多書都出書版冇另外番外 冇得睇
唔知點解韓國ACG D野好似特別貴 之前玩過套韓國出既乙女game都零舍貴
番外多數都係派糧俾願意買書嘅人
所以online 版冇都正常嘅
論壇好撚煩, 留言有多規矩
好似而家呢度咁唔限人講野我咪打到咁多字啦, 睇個H漫你想我有幾多百字感想

其實漫畫小說都嚴呀
小說比較難可能係冇人想打字
因為流出左冇人比錢論壇 佢有連坐法 一本流出,就所有買過帖既人會凍ACC直到捉到人
同埋出書版係最終版本, 所以有得揀我會搵出書版睇 以確定唔好少咁舊肉
我鐘意出書版係因為都校對好曬 最好狀態出
而家多數都睇舊書 所以都係出書版
但大左冇咁執著
打字又真係辛苦嘅 但其實可以用認字program
論壇又話要30字回覆 唔俾講廢話
發現我好似好奈冇睇過日本既BL小說
依加至多上下lof 貼吧搵下自己中意既CP同人
我都係上lofter 貼吧睇同人多
BL小說我淨係買過言葉花
係真心覺得劇情唔錯
我先唔係因為drama 嘅聲優cp鍾意依套作品
日本acg文化我覺得漫》文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞