[港產片] 輕鬆鬼片《女皇撞到正》討論 (周秀娜 + 張繼聰主演)

140 回覆
27 Like 9 Dislike
睇完覺得套戲好治癒系
劉青雲太好戲
不過呢套我都想讚下呀聰
由佢把口講出唻既笑點特別好笑 講笑話既能力真係唔係人人有
正wo 啲感人位捉得幾好 放工放假去睇下減下壓一流 港人都唔撐咁邊個撐
我左眼見到鬼個導演係杜琪峯 而家拍呢套片個係新導演 其實拍到咁既水準算唔錯啦 唔使樣樣野都踩既 :o) d新既野就唻俾人踩死晒 跟住舊個班又話無人接班 呢十年有咩天王天后出過 全部彈起少少都俾人踩死
負評下好正常 拍得戲都預左有彈有讚架啦 夾硬講幾句鼓勵說話又對個導演進步好有幫助咩 新導演水準都有高低 一念無明、逆流大叔呢d都係新導操刀 我都好滿意 抵讚咪讚
其實我覺得無你部所講咁失望 起碼我睇完係開心住走 無論發生咩事最緊要笑係有正面meaning 唔使套套都咁heavy 既
我又唔係話要heavy先中意 逆流我都睇得輕鬆自在 只係我覺得呢個劇本貪心左 好多感情位都未到就完左 浪費左本身個題材 尤其個個演員雖然唔係超勁演技派但演繹一向自然舒服 我覺得浪費左佢地 如果套戲長返20-30分鐘補完每個scene我覺得會smooth好多
但感覺上太長d人又會覺得拖
而且好少女仔做主角既戲 所以呢套我算滿意 而且主線又係娜姐度 我都係跟住佢視點行
當然你所講個d都係公認左好睇
正因為娜姐我先咁高期望
分手100次既佢真係好得 表現仲好過29+1
做演員真心唔錯
佢初初做o靚模果陣已經對佢有好感
賣性感出左位, 知名度高左就唔洗靠呢樣, 好過其他人扮乖其實都係雞
咁我睇完女皇印像深d
講真你講果兩套我都有睇
分手100次堅已忘記講咩
29+1最記得娜姐坐地下喊
跟住巴黎鐵塔同埋欣兒
反而記得欣兒講嘅野同鏡頭多d
想問問 盧覓雪知道娜姐犯法 跟住係咪冇講落去 覺得自己好似miss左啲野咁
btw肥仔個part應該冇人忍得住唔笑
就跳左去冇得做短租囉,
雪雪都搶左人條仔啦
仲想點

佢地好痴線 日日謝票
張繼聰個死鬼女友同導演堅勤力
娜姐呀聰果日都跑7場
究竟有咩驅使佢地咁做?
希望有日娜姐拎影后,當然唔係呢套戲,但佢的演技係值得多d肯定
雖然係抄韓國套開心家族
但幾輕鬆好笑 又笑中有淚
口碑好似幾好呀
咁都要謝咁多?
幾輕鬆唔錯
唔係連登仔講我都唔知有呢套戲
逆流都要瘋狂謝票 引香港人
其實除非有大星 如果唔係都少人睇 唔知係無人知定咩原因 所以討論完最緊要都係撐
好悲哀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞