[港產片] 輕鬆鬼片《女皇撞到正》討論 (周秀娜 + 張繼聰主演)

140 回覆
27 Like 9 Dislike
估唔到
幾好睇

前面有伏筆舖佢地係屋企人
唉..我都覺得宣傳不足
睇完同朋友分享,佢哋一係唔知有呢套戲,一係就以為仲未上畫

我自己都做電影行業,覺得呢類型嘅小品最難拍
因為笑位要度得準,又無動作場面可以分散大家注意力
變咗會好focus演員表現、導演編劇剪接功力

而我又真係覺得呢套戲算唔錯,特別係而家港產小品唔多,所以宣傳唔夠感覺好嘥咗套戲,有啲可惜
想知呢套有冇仆到大樂師咁誇張

終於冇左亞視暗星

個故事係簡單
但係D細節位由頭到尾有跟足翻人同鬼有分別
我諗應該收得好過大樂師啩,不過hkmovie真係綠悠悠
衰啲講,大樂師.為愛配樂呢個名,真係聽到都覺得悶 趕趕地客
果陣呢度都冇咩人討論
動作場面 CG都係 分散晒
其實我都幾唔鍾意套套都咁多CG, 乜都靠後期加工
但D人會覺得成本高先抵入場睇
好慘呀,以後無人拍呢啲輕鬆小品
香港得返男人戲同警匪片
其實尋晚都入左戲院睇
感覺其實唔錯,睇完都開心
但唔知點解好少人入院睇
呀聰係入面真係幾搞鬼,鐘意佢做搞笑角色多過慘既角色
覺得好睇就要推介畀朋友喇
香港片真係要撐 如果唔係買少見少
我今晚就買張飛入去支持下先 已經同女朋友睇第二次
其實真係唔錯個感覺
起碼我覺得真心笑得出
反而周秀脫離左o靚模之後多同都幾鐘意睇佢
清純嘅娜姐都好正

女皇其實唔錯
諗起車太賢個套開心鬼家族

尚萬是一個無親無靠的青年,被公司裁員後,自殺不成,還被“好色爺爺”,“煙鬼大叔”,“吃貨小鬼”,“愛哭大嬸”四個亡靈附體,化身四位“開心鬼”,尚萬輾轉於五個人之間,出盡洋相笑料百出
我知你講邊套呀
不過我覺得唔似

唔係男人就女人
唔係愛情就家人架啦
一係失戀失業
有咩未有人拍過?
岩岩睇完 只能講浪費左好多演員
同之前失戀急讓一樣 劇本有啲散 最尾扭橋好似一下拋出黎咁 有少少唔到位
但輕鬆小品黎講都ok既 始終好耐冇呢類戲睇
呢類型既戲我左眼見到鬼始終係第一
有冇人覺得套戲有啲星爺式既笑位?
大樂師生不逢時
明明勁好睇
我唔覺大樂師·為愛配樂呢個名趕客喎
係太多人對港產片先入為主姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞