脊醫係咪好貴?

169 回覆
5 Like 12 Dislike
佢o個時有睇脊醫, 話佢咩長短腳影響, 不過都唔係o個回事,最尾頂唔緊, 做左手術
*段
暫時睇完巴打介紹個中醫師兩日,真係好左好多,下背冇乜點痛過
唉,就係唔想行到做手術呢一步 印象中醫生講過話有風險
係唔係話死都唔做neurological screening果個
任何手術都有風險, 哩個部位嘅風險就係接近神經線, 不過佢個case 唔算太接近神經, 而且影響到生常生活,又後生,所以好快決定做左
之前有手痹腳痹情況,最壞情況掂到水會唔舒服,呢d徵狀物理治療師話有機會係責到神經線,所以先至卻步
腰痛左成年,係接近尾龍骨果到痛,成日企果陣想gut 起個pat pat , 同埋隻大脾落到小腿 拉得好緊 +無力企,有冇巴打帶經驗
痴撚線 我岩岩都睇完 760落樓
佢話我係移位 幫我扭幾野就得
跟住勁撚爽 比佢扭左幾野即刻鬆左勁多 大約7成
之後針針條腰 總共一個鐘走得
我睇完呢幾日都冇乜點痛 下個禮拜再去
其實就算比你搵到個幾勁既神醫都唔會治到本最多都治標治耐d咁解,因為個本係你自己既日常神活既動作度。

利申:過來人
樓主依加點
簡單黎講
如果檢查唔係骨有事
都係做運動拉根改善日常生常習慣最重要
我話俾你知最大效用同治本係搵個健身教練,唔係老點你,真係治本,健身教練會研究你邊部份肌肉有唔妥,有啲幫你鬆,有啲幫你操,成個骨架慢慢變返正常
做野好忙收工又晏,一個禮拜冇睇坦白講又惡化返,要盡快抽時間再去
如果我話你知 我係一個健身教練呢
無錯,操下某啲位同做某啲動作去放鬆條腰的確有效舒緩,但治唔到本..
我以前都唔信啪幾野骨就好得返,到真係睇完之後先知自己一直都好無知
我反而感覺越黎越好,不過都會去覆多次診
醫師有冇開病假紙比你?
我唔需要,但佢應該有得開(?)
我去睇左兩次了

覺得D骨有好到小小

條頸係無咁緊

但都係要15分鐘 啪一啪

佢仲話下次先冉我鬆根

BTW 佢好撚煩,成日扮晒lecturer 係到教我野
又話同我玩百萬富翁
本身求其答佢
跟住係咁重覆問我係咪真係 換唔換
我話求其啦 換就換啦
之後就話咩捉心理捉到我
捉到我唔識呢D野 攪到佢嬴左

大佬阿 你唔好咁撚痴線啦

仲比左兩條問題我返去搵.. 睇個E生都要上GOOGLE拉答案
ON撚9

btw 佢好似好想我地上黎吹捧佢
冇錯佢真係好煩
你睇左幾錢?
佢係咪注册中醫黎?
7xx 一次
1400 + 照片 400 兩張

諗住睇多兩次唔好就唔去
照片咁貴咩 照完有咩用?
睇下d位正唔正常掛

btw 本身想今日再睇 但條友電造唔通

係咪著左草
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞