脊醫係咪好貴?

169 回覆
5 Like 12 Dislike
竟然
唔知睇邊科好,骨又好似唔關骨事
你最好check check 張床本身有冇問題, 你張床托條腰托得唔好, 睇多多醫生都唔掂
巴打 我以前腰痛 直到睇左呢間堅有料 樓主去比佢望下 我深信一定幫到你 [img]https://img.eservice-hk.net/upload/2018/10/15/090119_81b59f8fa49dbfd8c4ffa6fafd339c7d.png[/img]
巴打多謝你
瑜珈啦
睇私家物理治療
睇骨科醫生?
政府醫院照X Ray 話唔關骨事,照完X Ray醫生話冇事,轉介去物理治療睇完一次,教兩三種放鬆肌肉嘅動作就打發我走

想問下你係點開始?直接去照x ray先?
我想照下但係又唔知照完要拎比邊個睇
聽講好多都係無料到
仲引發其他問題
嗱我之前睇左兩個
但好老實脊醫都係幫你啪返鬆佢
但如果你平時姿勢唔啱既話都係治標唔治本
我個人認為就睇左脊醫先 揾出係咩問題 舒緩下痛既問題
再去做下瑜珈 真係有幫助

利申:過來人 做左瑜珈半年
去排急症-->同醫生講你邊度唔舒服-->照X Ray-->照完醫生會幫你睇
就係驚呢樣野,錢又洗左又無效
做其他運動得唔得?游水?瑜珈又要比錢
巴打大約幾錢到?
咪撚睇脊醫,直接睇骨科轉介去物理治療
偏門嘢信唔過
睇背 整一次510 不過睇完個感覺我覺得抵比 巴打 你試一次就知
睇骨科醫生?
政府醫院照X Ray 話唔關骨事,照完X Ray醫生話冇事,轉介去物理治療睇完一次,教兩三種放鬆肌肉嘅動作就打發我走

想問下你係點開始?直接去照x ray先?
我想照下但係又唔知照完要拎比邊個睇
去排急症-->同醫生講你邊度唔舒服-->照X Ray-->照完醫生會幫你睇

我睇普通私家醫生係咪都會叫我去照?
唔想濫用急症
巴打可唔可以講多少少 點整法,我驚唔work
普通診所多數都轉介你去政府醫院,再唔係就轉介你去相熟化驗所照,不過唔係話濫用,政府醫院真係平,啱哂我呢啲窮丁
你係私家做哂係公立醫院做個堆野,冇幾千點落到樓 除非你有買保險啦

會幫你整番正d骨 復位
檢查唔收錢
過來人真心想幫你
但係講太多好似打手咁 btw希望早日康復
骨科見你無裂無斷一定講無事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞