[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (9)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
冬天係咪起碼16oz以上先夠暖?
唔關事既咁
舊年低過十度我都係著13oz牛仔褲/around10oz既軍褲
係歐洲低過十度加大風10oz牛就唔掂,13oz應該可以
之前買Baracuta見過尖沙咀 houxxs 有,不過佢哋sell嘅手法有啲進取(唔係負評,只係個人比較喜歡自己慢慢睇),如果淨係諗住試,諗定籍口走
想問下barbour褸係咪1年/2年搽一浸薄薄wax就得?
用熱水煲淋佢搽?
著緊441 冬天都夠 磅數適中春秋季著都冇問題 版型微修腳 入門黎講性價比高
同埋想問下Barbour bedale內膽係邊隻?
有啦,tst houses shop ...

kwun tong 聽講都有一間
如果10度以下,幾多oz 都唔夠暖,如果入面淨著tee
其實都唔洗,除非你想佢新d, vintage feel 唔re-wax 都無所謂
我自己對佢從來無好感。
著一件廿年都無洗的衫其實都需要幾大勇氣的。
我件服役廿幾年的barbour已無著幾件了,件衫放太耐,比蟲註了幾個窿
論天氣,香港其實不大適合著barbour,因為香港冬天少下雨
你哋多數邊到買?

點解我搵上面D牌子多數都$2500up
我都想買牛仔褸
好,唔該巴打
除想問下左t5 仲有邊到有得試?
大部份都喺晒t5 Tcb就梗係去vestige
其實係,不過我無理,我有水洗
近近地咪去take 5 試下先,佢地d staff會解答到你想要d咩款
手洗?機洗?
洗完rewax?
其實著個款 洗左都唔緊要?
我就係上take 5望過

全部都over budget
所以費事問人
take 5無VIP好貴
Houses食水好深
請問一下想買filson袋嘅話去鑽石山定係上網買會抵d?
咁我唔知,佢其他野冇研究,我計過baracuta 同官網爭一兩舊水,有得試就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞