一炮陰亁哂個庫房應該係好嚴重既事黎

391 回覆
1714 Like 31 Dislike
因為有工番有飯食
次次叫政府開庫房幫基層
香港中產都發顛,但袋退稅又唔反對

現在庫房玩完都好
香港中產無野同基層嘈
政府肯定唔會超支? 肯定唔會因為外圍經濟環境變化影響之後回本比例? 肯定之後政府唔會有年入赤字? 肯定之後人口結構同而家一樣? 個收支模型去咗邊? 預測個理據喺邊?呢啲係政府應該要做,唔係等市民自己為佢argue囉
講起賣地就好笑
知唔知而家四大地產囤咗幾多地?
點解新界咁多農地都係齋擺?
個人工島起咗賣比地產霸
你覺得佢地會起平樓?
最近期個填海計劃 吐露港白石角
就起咗三個屋苑岀嚟 天賦海灣 嘉熙 雲匯
有邊個係正常人買得起?
假設起完人工島樓價真係會大跌
班地產霸權會落哂力推填海 斷自己米路?
定係你覺得佢地良心發現想幫香港人?
真正焦土,冚港剷
就係唔起平樓先賣得貴
預咗佢地起豪宅,賣地又可以賣得貴啲
咁政府庫房咪唔會一炮過乾哂
同埋中產話咩香港死可以走都係9up

係得香港公司當班英文勁屎加拿大野雞畢業的加藉港人係寶

真焦土
香港都無一萬億, 係唔係高息同中國借? 還幾代人都還唔完, 香港無得救
唔洗我推 大把入啦
呢個時勢 挨著政府工好過
人工島原意係咩?
起完又起返貴樓 咪又係益地產商
香港人有乜受惠?
去美國有個平台比人開post好似話夠唔知幾多人,美國政府就要回答架麻。
呢家咁既風頭火勢
一萬億支那唔係從中拎油水打貿易戰鬼信呀!
起公屋連登仔又話比大陸人住
起私人樓,你又話起貴樓益地產商
咁你覺得起咩樓好?定係唔起最好?
一萬億儲備,有6000-8000億係公務員長棒,外匯儲備就投資緊一帶一路,仲有三跑高鐵等基建維護
根本個計劃就唔撚掂
唔解決香港無地個源頭 起幾多都無撚用
第一地產霸權囤地 第二每日150
唔解決起幾多都係哂9氣
政府prediction:樓市係龍,賣地收入gogogo
30年,10000億
望下高鐵同港豬澳
呢個數字一定唔準

30年打後就有多一百六十萬支那人過黎香港
開比兩登仔哂氣啦
個個開著google map
同你講 喂777你呢度起就岩啦信我啦
今日勁多五毛護航
不停轉移問題
又用陰謀論套上支共說法之上
希望大家小心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞