一炮陰亁哂個庫房應該係好嚴重既事黎

391 回覆
1714 Like 31 Dislike
點樣可以反對令佢填唔到海?
大陸閪屌完就算啦 仲要落埋黎
好心柯篤尿照下個樣 真係貪你陣老人除咩
根本成件事就係擺明科水上大陸啦
見你好似好想認真討論 我又答下

其實庫房舊錢呢 就唔包日常開支既

簡單講: 收入-開支=盈餘

所以理論上庫房一蚊都冇,都唔會影響日常開支

但好明顯 呢個施政報告就有鬼 咁多年財爺都唔撚敢洗錢 林鄭一炮過搞掂

原因就係香港人已經無力反抗 23條大遊行光景不再,中環佔領行動後,香港最後既火種都俾佢地撲滅埋,你留意下,一路秋後算帳緊,仲邊有人夠膽出黎出聲/搞大型行動?

政府已經唔係陰陰地做,係明做鳩你班香港二等人

好喇,答完你,聽日又要開工
借基建之名送錢咋 你估真係起咩
姐係理論上唔會即刻有事
咁黎多獲SARS咁點

就單單為左益支那,制造隱患,應付唔到突發野
我諗正常都冇人會服囉
嬲到仆街
推 唔好俾d膠post阻哂熱門
庫房肯定唔會乾
人工島要起幾耐? 10年? 20年?
政府分期咁比錢 每年有盈餘 又再放啲入庫房
庫存再慢慢meet都夠用又唔會見底

真心,唔用錢又比你地屌守財奴。好啦怕撚左你地啦,咁用錢啦
咁撚多年唔用,一次過用黎做件大事又比人屌,究竟你地想點 ?
呢件緊係「大事」啦 對科水上大陸黎講
分期俾又點 你估唔會超支?唔會延期?中間唔會有乜問題?
到時樣樣都係錢

用錢都用係真係需要既地方到 點會用係個濕鳩島?
呢舊錢根本唔需要整人工島 去收返d丁權都夠有凸 仲有粉嶺高球場棕地等等
人工島唔單係填海影響生態 一有乜天然災害又要維修 又有機會沉降(杜拜已經有例子
就算係起個太空站都夠啦 要個島做乜鳩?
開始懷念曾俊華未
福利邊輪到你
係有突如其來嘅災難就死梗囉
呢盤棋咪係我地有難再搵借口要上面幫
cap哂啲錢之餘更加深操控呀
寧願送錢俾支那都唔丟錢去醫療教育度
都幾撚大事喎
一炮就唔係陰乾
咩野者
快手快腳等庫房冇晒錢一齊攬炒算啦
星期日三點出黎遊行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞