[白咖哩首戰] 香港 對 泰國 10月11日 20:00

2071 回覆
196 Like 12 Dislike
Dai
而家兩面不是人
見到有人著
Tsun
有球空晒落底但出地波
全場屌鬼
地波仲要無力既
但之後有球又出得唔差~
不過佢今場都有啲驚喜睇下既,同埋麥基都係
我覺得佢係打到比平時高既水準
但整體都未去到港隊水平
上半場睇佢踢波真係慘過食屎
下半場好返少少,有幾下逼搶做得幾好,不過整體嚟講都係唔合格
同埋可能佢對秦國始終有D心理陰影
當年打起果陣就係輸球十二碼就沉到而家
唔怪得,上半場好似俾人落咗降頭咁,無腳好波
Viu仲未有重播
我覺得佢一直係信心問題影響左
係小賣部果面瘋狂放題,坐果面屌到仆街
睇完少少感想:

首先,442已經是一個錯的陣式

第一球可唔可以做好啲?可以。法叔可以早啲埋,輝落地太慢

但點解會俾到人地呢啲機會呢?因為兩個中場中拉太開,焗羅素上黎。一俾人轉到身就through on goal🤷‍♂️

上半場ww一定係差,但主要係中場散得太開。好多時佢一個對住兩個什至三個玩馬嬲搶球。一攞波就三隻腳招呼佢,好難搞

如果佢個位出樂仔,會防到但變咗冇人派牌。淨係分邊/俾Target man其實都做得麻麻。最大問題係,邊出唔到波,基奥又做唔到二傳,就算中場分到出去都係死路一條

白井差就一撚定啦。我坐30。佢下半場70分鐘後係ok,之前衰過打少個。咁死啦!等於麥基踢右翼衛踢咗大半場。兩三球醫院係面對面交失俾法老,又多冇壓力下犯錯。最慘唔係冇人換,唐文坐到發毛都冇得出。其實應該半場換

gio最大驚喜係打攻中位打得咁好,同辛祖配合好大威脅

打433嗰段

邦 樂
gio
耀 祖 麥

真係幾好

不過一早想咁打就應該留alex唔要家耀,或者選過啲有把握力嘅人例如佐迪。gio一球through on goal控多腳,一球自己唔射分俾廢土,一球遠射軟弱無力。我覺得做9號係唔合格。傳波轉身分波做到,不如打後一格

可能係試陣啦 但換人有少少理解不能。尤其廢土

最後想講今場見到啲人好有火 ,帥叉頸,辛祖嗌人上前迫呢啲,之前好似冇見過
傑仔未來踢左閘 凱踢法圖斯個位有冇得諗
究竟Gio係打得好定唔合格
凱搭邊個先?
中鋒唔合格

打後咗打得好好
羅素 不過出李毅凱真係放心唔落
兩個都左腳, 有D難搞
又係死護傑志兵, 好悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞