香港外流球員討論區(10)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
國足目前正在集訓備戰亞洲杯,U25集訓隊幾十名球員在山東軍訓。職業聯賽未來走向的情況撲朔成迷。日前網絡上曝出2019賽季球員註冊的新政,涉及到U23政策的取消、外援人數的增加(包含超級外援制度)、以及取消守門員註冊的國籍限制

中國輝, 機會黎喇
球迷FF
咁搞真係無人用本土GK
阿鵬都有機,如果係真嘅話
取消國藉限制啫,但無取消港澳台首註條例
阿鵬繼續係外援
牙鵬咁老做要乜
印甲PSM欠缺辛祖下嘅兩場波都能夠勝利,現時已經同一哥Persib Bandung同分。而頂替辛祖嘅前飛馬射手安杜喺呢兩場入咗三球。

安杜:辛祖是一位高質前鋒,但競爭使我更努力,我希望可以進入印尼國家隊。
教練Robert:辛祖其實很不錯,但謹記這不是香港。
球迷A:有看香港對泰國,他表現很好。
球迷B:要在印尼踢球,只要不停跑動就可以,看看安杜,這些時候他在防守,轉眼就在前面,然後他又去了中場,但幾十秒後他又出現在禁區內。
球迷C:在印尼踢球,重要是薪水,這幾場PSM突然好了,看來薪水收到了。
球迷D:我認為辛祖會為香港入球,其他老闆應該順道看看其他香港歸化球員。
球迷E:勞列斯沒有來了?
球迷F:我們印尼也有很多歸化球員,為什麼只有一個入選?你們看看,香港隊很多歸化球員。
球迷G:購票很冷清,如果是友賽馬來亞,我想票賣光了。
球迷H:很多球迷未下班,叫球迷怎樣去看。
唔通勞列斯有印尼市場?
咁快唔記得亞運網軍?
印尼又係啲好崇洋嘅國家,鬼鬼哋外型唔差會好易比人記得,之前東南亞啲青年比賽印尼大炒菲律賓,賓嗰龍係混血兒,因為生得靚仔比印尼妹吹奏,啲新聞講佢多過講印尼球員,其實條友仲差過門仔十倍。
有無圖?
生得靚仔?
總之鬼佬樣眼耳口鼻正常就靚仔。呢個係佢哋部分人崇洋標準。
講勞列斯應該因爲亞運個次衝突佢係主角啫
球迷D:我認為辛祖會為香港入球,其他老闆應該順道看看其他香港歸化球員。

如果辛祖真係入波
外流印甲可以有幾大進步?
中村
黑基奧
基奧喺未踢中甲時PSM已經睇中佢,放晒風添。
都有人問點解亞運嗰隊香港隊咁多球員踢得咁好但係得咁少人入大港腳,可能因為今次印尼有一部分係亞運隊人腳嘅緣故所以咁問。
外流印甲可以知道香港聯賽原來好正常吓。
傳中超休季搞U23聯賽, 全年無休
都未踢得好, 就已經渣盡左
中超都聽到贊狗嘅呼喚
好似蔣仔(蘇俊安)
責任大咗,港超可以等外援carry,印甲做外援要carry隊友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞