香港外流球員討論區(10)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
Hupu d人都覺得佢咁既料中國大把
生於香港,受父親影響下自小鐘意足球,細細個就加入巴塞足球學校 同 東方青年軍。Tsun 就坦言「其實我主要都係踢東方嘅青年軍,加入巴塞足球學校都係為咗可以有更多出國比賽嘅機會!」

作為U21男足的主教練,希丁克將在11月份於重慶萬州舉行的四國邀請賽上完成首秀。

據悉,本次比賽的新聞發布會將於本月19日在重慶舉行,僅從這一點上就不難推斷出中國足協已與希丁克完成簽約工作。吸取前面聘請外籍教練的經驗教訓,中國足協黨委書記杜兆才親自率隊與希丁克團隊談判,合同條款也比以往更加詳細規範。外界對於希丁克的到來存在不同角度的解讀,但在明年3月份奧預賽亞洲區第一階段比賽結束前,希丁克的工作只有盡快提高U21男足整體水平這一項。

11月15日、17日、19日,萬州將舉行有墨西哥、冰島、泰國三支U21國家隊參加的國際青年足球邀請賽。
支媒d可信性真係好有限
衰過當年中國人張我是中國人
中國輝
下次post可以除支那浚個名了
佢最撚戇9嗰part 係, 如果你話另外嗰隊有得踢世界杯嘅都話。屌俾你入中國隊,踢啲比賽咪又係同香港一撚樣.....
入中國梗係為中超
如果釋法俾中國籍佢, 已經可以踢U隊, 對中國黎講tsun依家對國家隊可能冇乜用, 但U隊有用
支持禾國好過啦,唔好再理依個無謂人
見到樂仔有得去?? 有歐洲波唔踢踢中超?
除非英冠正選, 唔係幾難有200k月薪
咁除非佢諗住係去呃飯食
秦升都可以35萬定40萬人仔一個月,歐洲有咩二三線波俾到呢個價
郭嘉諾直言做運動員不能成為億萬富翁,但能代表香港爭取榮耀,是球員的責任,非金錢可衡量。他勸告戴偉浚:「選擇權在他手中,足球員為自己選擇最好出路無可厚非,但我希望香港球員,要有生於斯長於斯的想法,要回饋這片地方。」
郭sir講得好
生於安穩 安心玩競爭遊戲
放肆讚美 已消逝傳奇
在活道上 活該坦率的年紀
看不懂玄機 無所禁忌
冰島人連登仔:郭膠落玻璃心,人望高處有咩問題
都出聲了,報紙佬仲唔訪問和叔佢愛徒做咗咩好事

場波有冇國份?幅相淨係見到泰仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞